[Review] All Them Witches - At the Garage

All Them Witches - At the Garage
Διαβάζοντας το όνομα All them Witches και βλέποντας τα εξώφυλλα τους, θα περίμενε κανείς να ακούσει ένα “black death satan worship nordic metal” συγκρότημα!!!! Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα heavy rock desert κουαρτέτο που τιμά τα Blues και τη ψυχεδέλεια όπως ορίστηκε στα 00’s από μπάντες όπως οι Dead Meadow.

Η μπάντα από το Nashville έχει κυκλοφορήσει δύο full album το “Our Mother Electricity” το “Lighting at the Door” και δυο Ep το “Effervescent” και το ολόφρεσκο “A Sweet Release”. Το “At the Garage” είναι μία live κυκλοφορία και μίξη από δύο βραδιές όπου η μπάντα έπαιξε ζωντανά στο μαγαζί “The Garage” στο Winston-Salem της Βόρειας Καρολίνας και το συγκρότημα είναι απλά στα καλύτερά του!
Στο “Mountain” που ανοίγει το δίσκο οι επιρροές στους Pink Floyd είναι έντονες πάντα όμως, φιλτραρισμένες μέσα από το στυλ τους. Πιο βαριές κιθάρες και πλήκτρα, που ταιριάζουν απόλυτα στον ήχο τους, δημιουργούν την δικιά τους ψυχεδέλεια. Στο σχεδόν instrumental “Funeral For A Great Drunken Bird” πλήκτρα και fuzzαριστές κιθάρες δίνουν τον τόνο και μας βάζουν στο κλίμα για το τι θα ακολουθήσει. Στο δωδεκάλεπτο “Marriage Of Coyote Woman / Elk.Blood.Heart” – δυο τραγούδια «κολλημένα» και παιγμένα σαν ένα – ξεδιπλώνονται οι Blues αλλά και Soul ανησυχίες της μπάντας. Μελωδικές μπασογραμμές, κλαψιάρικα solos ασορτί με τους ταξιδιάρικους ήχους των πλήκτρων.
Σειρά έχουν τα “When God Comes Back” και το “Charles William” δύο εξαιρετικά τραγούδια που δεσπόζει η ερμηνεία και η ιδιαίτερη φωνή του μπασίστα – τραγουδιστή Michael Parks Jr. Heavy rock δυναμίτης, το πρώτο, με κιθάρες που ξεχωρίζουν και groove που σε παρασέρνει από τον εξαιρετικό drummer Robby Staebler που είναι πάντα «εκεί», ενώ το δεύτερο, κουβαλάει μια «ινδιάνικη» ατμόσφαιρα καθώς το slide ανεβοκατεβαίνει στην κιθάρα του Ben McLeod.

Highlight θα έλεγε κανείς ότι είναι το “Death of a Coyote Woman” κάτι, που απ’ ότι φαίνεται, το γνωρίζει και η μπάντα γι’ αυτό το επέλεξε και ως encore. Εξαιρετικά solos και μια jam αίσθηση που μέσα από ακόμα μία 12λεπτη εκτέλεση σε πάει ένα ωραίο ταξίδι. Για το τέλος επέλεξαν να διασκευάσουν ένα από τα πιο γνωστά Blues τραγούδια, το “Born Under a Bad Sign”. Και ποιος δεν έχει κολλήσει με αυτό το τραγούδι. Straight κιθάρες, ένα διαβολικό fuzzαριστό μπάσο και τα πλήκτρα να δίνουν την extra πινελιά.
Οι All Them Witches είναι ένα σύγχρονο συγκρότημα με δικό του ήχο έχοντας σαν δυνατό του σημείο την κιθάρα και τα πλήκτρα, ενώ τα φωνητικά είναι ιδιαίτερα και δεν αντιγράφουν. Επεξεργάζονται τις επιρροές τους χωρίς να ακούγονται Retro. Στα πολύ θετικά η παραγωγή του δίσκου όπου κάποιες στιγμές νομίζεις ότι παίζουν στο σαλόνι σου και νιώθεις την ατμόσφαιρα. Αναμφισβήτητα είναι μια live μπάντα όπου αποδίδει αυτήν την αίσθηση και στα studio album της. Ότι έχουν κυκλοφορήσει είναι αξιόλογο και προτείνεται για ακρόαση. Groupαρα Liveαρα …












by Kavaldi & Jason

No comments:

Post a Comment