[Fuzztastic Sessions] Their Methlab [GR]

Τα “Fuzztastic Sessions” είναι μία έκτακτη στήλη την οποία δημιουργήσαμε με αφορμή το φετινό FuzztasticPlanet Festival που θα πραγματοποιηθεί στην λίμνη Κοκκινογείων Δράμας στις 1 & 2 Αυγούστου. Αποτελεί μία θυγατρική στήλη των συνεντεύξεων του Downtuned και σκοπό έχει να προωθήσει τη μουσική που θα ακούσουμε σε ένα σπουδαίο μουσικό καλοκαιρινό φεστιβάλ. Αποτελείται από συνεντεύξεις με τη διοργάνωση και φυσικά τις μπάντες που θα ακούσουμε σε λίγες μέρες, στη Δράμα...

Σε αυτό το session τα λέμε με ένα τρίο από τα Γιάννενα, τους Their Methlab. Παίζουν ορχηστρική μουσική και κινούνται σε post rock stoner ήχους παρόλο που μπορεί να ξυπνήσουν το πρωί ακούγοντας Χάσμα. Θα παίξουν στις 2 Αυγούστου και θα είμαστε εκεί να τους ακούσουμε.

Their Methlab
Καλώς ήλθατε στο DT. Πείτε μας λίγα λόγια για το συγκρότημα σας, πότε & που ξεκινήσατε? Πώς βρεθήκατε μεταξύ σας;
Καλώς σας βρήκαμε!  Το methlab ξεκίνησε στα Γιάννενα στα τέλη του 2011, όπου δυο από εμάς ήμασταν φοιτητές στη πόλη, παίζοντας παράλληλα μαζί σε μια μπάντα, διασκευαστικού χαρακτήρα. Ο τρίτος ήρθε μόνιμα στα Γιάννενα, με σκοπό ουσιαστικά να βάλουμε ως βάση ένα μικρό σπίτι έξω από το κέντρο, όπου και συγκατοικούσαμε για δύο περίπου χρόνια.

Ποιες θα λέγατε ότι είναι οι βασικές σας επιρροές;
Μπορούμε να παραθέσουμε μια τεράστια λίστα, στο παραπάνω ερώτημα.. Τα παλαιότερα ακούσματα, μας έκαναν να αγαπήσουμε κ να επηρεαστούμε από μπάντες όπως οι Russian Circles, Toundra, Tool, Jakob, Red Sparowes, Mogwai, Kyuss, QOTSA, My Sleeping Karma, Porcupine Tree, Tides from Nebula, Baroness (τα παλιά), Colour Haze. Κατά καιρούς στο σπίτι, ξυπνούσαμε το πρωί και μπορεί να έπαιζε ΧΑΣΜΑ στο τέρμα. Δεν γίνεται να μην τους συμπεριλάβουμε στη λίστα.

Τι σας εμπνέει και τι αποτυπώνετε στη μουσική σας;
Η έμπνευση κατά κύριο λόγο είναι συνδεδεμένη με την ανάγκη για επικοινωνία που έχουμε μεταξύ μας όταν βρισκόμαστε στο προβάδικο. Από την άλλη, σαν παλιοί καλοί μπλουζορεμπέτες, όλο και κάποιο ντέρτι ξεδιπλώνεται ακούσια κατά την σύνθεση. Αυτό που προσπαθούμε να αποτυπώσουμε είναι, μια εικόνα, ένα συναίσθημα, κάποιες φορές μελωδικά και κάποιες άλλες με κοπάνημα.

Σας ενδιαφέρει η επικοινωνία με το κοινό, σε όλα τα επίπεδα, ή παίζετε καθαρά για τον εαυτό σας;
Παίζουμε προσπαθώντας να εκφράσουμε δικές μας ανάγκες και ορμές.  Όταν μέσα από αυτό ο κόσμος φαίνεται να αντιλαμβάνεται το κλίμα και την εικόνα που προσπαθούμε να μεταδώσουμε, υπάρχει μια μορφή επικοινωνίας.  Το ότι δεν έχουμε στίχους, για το μη εκπαιδευμένο στο είδος αυτί, έχει ως αποτέλεσμα αυτή η μορφή επικοινωνίας να μην είναι ολοκληρωτική. Από την άλλη, περί ορέξεως κολοκυθόπιτες !

Σε λίγες μέρες θα εμφανιστείτε στο Fuzztastic Fest στην Δράμα. Ποιες είναι οι προσδοκίες σας και τι να περιμένει το κοινό από εσάς;
Στο fuzztastic είχαμε ανέβει πέρυσι σαν κοινό και μπορούμε να πούμε ότι ήταν πάρα μα πάρα πολύ όμορφα. Όλες οι μπάντες πρόσφεραν θέαμα. Εμείς από τη μεριά μας φέτος πάμε να περάσουμε καλά, να απολαύσουμε και πάλι τις υπόλοιπες μπάντες του φεστιβάλ (έχουμε πάθει κοκομπλόκο με τους Elder το τελευταίο καιρό) να δούμε φίλους και να γνωρίσουμε κόσμο. Τώρα για το τι να περιμένει το τεράστιο κοινό μας, αν όλα πάνε καλά, ίσως κάποιες καινούργιες συνθέσεις!

Ποια πιστεύετε ότι είναι τα ιδανικά χαρακτηριστικά για ένα επιτυχημένο καλοκαιρινό μουσικό φεστιβάλ;
Επιτυχημένο για τις μπάντες? Για τον κόσμο? Για τους διοργανωτές? Για το καντινιέρη απ’έξω? Υπάρχουν πολλές πτυχές τις οποίες πρέπει να δεί κανείς. Και βάση αυτού επιλέγει και τι φεστιβάλ θέλει να κάνει. Έχουμε δεί φεστιβάλ όπως το ΤΕΡΑ ΤΡΟΗΡΑ στην Καρδίτσα, από ανθρώπους της underground σκηνής που προσπαθούν να φέρουν τις μπάντες πιο κοντά, φεστιβάλ όπως το Back to the Roots στα Γιάννενα από μια παρέα παιδιών, με παράλληλες εκδηλώσεις πολιτικού, πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα και έχουμε δει και φεστιβάλ με 60 ευρώ είσοδο σε μεγάλες σκηνές με μεγάλα ονόματα. Σε κάθε ένα από αυτά τίθενται διαφορετικές προτεραιότητες και υπάρχουν διαφορετικά σταθμά για το πώς θα κριθεί επιτυχημένο. Σίγουρα θα μας δείτε να στηρίζουμε τα δύο πρώτα.

Πιστεύετε ότι σας ταιριάζει περισσότερο ένα μεγάλο festival με πολλά ονόματα ή ένα μικρότερου βεληνεκούς με λιγότερα ονόματα και γιατί;
Το Fuzztastic, θα είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ που θα παίξουμε μέχρι τώρα, με ονόματα και από το εξωτερικό. Οπότε δε μπορούμε να κρίνουμε αν δε το βιώσουμε πρώτα. Λογικά όμως είμαστε για παντός καιρού καταστάσεις.

Πιστεύετε ότι το DIY είναι «στάση ζωής» ή αναγκαίο κακό για ένα συγκρότημα;
Το DIY για το DIY είναι στάση ζωής. Για ένα συγκρότημα το οποίο ξεκινά είναι αναγκαίο, κακό όμως δε θα το λέγαμε. Είναι ο μόνος και υγιής τρόπος να δεί κανείς πώς κινούνται οι άνθρωποι και οι καταστάσεις. Για εμάς τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς ναι μεν κινούμαστε στα πλαίσια του DIY, αλλά δεν υιοθετούμε κάποια από τα σκληρά κριτήρια που υπάρχουν καθαρά στην αναρχική κουλτούρα.

Νιώθετε κομμάτι κάποιας συγκεκριμένης "σκηνής"; Στην οποία θέλετε να συμμετέχετε & να συμβάλετε ή σας αφήνει  αδιάφορους κάτι τέτοιο;
Σαν σκηνή αντιλαμβανόμαστε τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν. Τους ανθρώπους που έχουμε έρθει σε επαφή σε κάποιο Live, τους ανθρώπους που βλέπουμε ότι στηρίζουν εγχειρήματα στον underground χώρο. Αναμφίβολα αυτό το κομμάτι δεν μας αφήνει αδιάφορους. Παραδείγματος χάρη, το να μιλήσεις σε κάποιον που δε τον ξέρεις, αλλά ξέρεις τη μπάντα που παίζει, αυτό δείχνει την ύπαρξη μιας σκηνής. Τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβανόμαστε εμείς.

Πώς φαντάζεστε το συγκρότημα σε δέκα χρόνια;
Το συγκρότημα σε δέκα χρόνια, καλή ερώτηση. Θα προσπαθήσουμε πρώτα να το κρατήσουμε ζωντανό, δεν θέλουμε να πούμε με κάθε κόστος, υπάρχει κίνδυνος να αυτoαναιρεθούμε. Αν το πετύχουμε αυτό θέλουμε να έχουμε δημιουργήσει ένα προσωπικό χώρο. Το δεύτερο είναι να έχουμε κάνει ευρωπαϊκό τουρ, χωρίς να μας περιμένουν κουτσούβελα πίσω..

Ποιον γνωστό καλλιτέχνη θα θέλατε για “guest” στον δίσκο σας & γιατί;
Με τον Γιώργο από τους ΧΑΣΜΑ γιατί ξυπνήσαμε πάλι κουρδισμένοι..

Ποια είναι τα πλάνα σας για το προσεχές μέλλον;
Αυτό που μας τυραννάει είναι το να μπορέσουμε να βρεθούμε ξανά στην ίδια πόλη. Τα τελευταία δυο χρόνια, είμαστε χιλιόμετρα μακριά ο ένας από τον άλλο με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται αρκετές δυσκολίες. Στα πιο άμεσα σχέδια έχουμε την ηχογράφηση του πρώτου μας δίσκου, κάτι που περιμένουμε εδώ και καιρό. Μαζί με αυτό έχουμε διάφορα καλούδια κατά νού, όπως π.χ. το να ξανακάνουμε τουρ στη χώρα(αφού πάρουμε το βανάκι) και να καταφέρουμε να στήσουμε από το μηδέν ένα λάιβ με φίλους από τη ¨σκηνή¨ σε εξωτερικό χώρο.

Καλή επιτυχία σε ότι & αν κάνετε ο επίλογος δικός σας.
Σας ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση, να ‘στε καλά.



Fuzztastic Planet Festival infos & pre-sales

fuzztasticplanet.com | facebook
 
by Kavaldi & Gaia

No comments:

Post a Comment