[Fuzztastic Sessions] The Big Nose Attack [GR]

Τα “Fuzztastic Sessions” είναι μία έκτακτη στήλη την οποία δημιουργήσαμε με αφορμή το φετινό Fuzztastic Planet Festival που θα πραγματοποιηθεί στην λίμνη Κοκκινογείων Δράμας στις 1 & 2 Αυγούστου.  Αποτελεί μία θυγατρική στήλη των συνεντεύξεων του Downtuned και σκοπό έχει να προωθήσει τη μουσική που θα ακούσουμε σε ένα σπουδαίο μουσικό καλοκαιρινό φεστιβάλ. Αποτελείται από συνεντεύξεις με τη διοργάνωση και φυσικά τις μπάντες που θα ακούσουμε σε λίγες μέρες, στη Δράμα...


Την αρχή κάνουμε με δύο αδέλφια από την Αθήνα, τους γνωστούς σε όλους The Big Nose Attack. Μοντέρνο, πρωτότυπο και καλοπαιγμένο blues που groove-αρει σεξουαλικά κλείνοντας το μάτι. Θα παίξουν την δεύτερη μέρα του φεστιβάλ και θα είναι καυτοί.. !


The Big Nose Attack

Καλώς ήλθατε στο DT . Πείτε μας λίγα λόγια για το συγκρότημα σας, πότε & που ξεκινήσατε; Πώς βρεθήκατε μεταξύ σας;
Ξεκινήσαμε  το ντουέτο το 2011, παρόλα αυτά υπάρχουμε στο μουσικό χάρτη της χώρας με την προηγούμενη μπάντα μας, τους Down n Out απο το 2003. Παρόλο που είμαστε τέρμα Μπραχαμιώτες, (αν εξαιρέσεις το μαλλί "φράχτη " και το GLX) η ιδέα και η πρώτες νότες των Big Nose Attack ακουστήκανε πρώτη φορά στη μαγευτική Σαντορίνη (να πάτε χωρίς τη σχέση σας, είναι καλύτερα) όπου και είχαμε πάει για να κάνουμε άλλες δουλειές, εποχιακές. Ήμουν περίπου 5 χρόνων όταν γνώρισα τον Τονι. Βρεθήκαμε στο μαιευτήριο που γεννήθηκε ! Εγώ δεν ήθελα να πάω να τον δώ γιατί στη τότε παρούσα φάση ήμουν καπετάνιος του πειρατικού πλοίου των playmobil και ήμουν σε πόλεμο με ναζί GI JOE. Έπρεπε να πάω όμως, τι να κάνω. Στην αρχή έκανε κανα δυο χρόνια να μου μιλήσει και νόμιζα πως δε με συμπαθούσε. Μετά όμως  άρχισε να λέει τις πρώτες του λέξεις και έσπασε ο πάγος ανάμεσα μας. Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε μια μπάντα για να ροκάρουμε.

Ποιες θα λέγατε ότι είναι οι βασικές σας επιρροές;
Η βάση του ήχου μας είναι τα μπλουζ σε οποιαδήποτε μορφή τους. Ακουστικά , ηλεκτρικά, ψυχεδελικά , σατανικά, χριστιανικά , καλογυαλισμένα, ξεδοντιάρικα, you name it. Από εκεί και πέρα, ότι είναι καλή μουσική και περάσει στ´ αυτιά  μας, φιλτράρετε άθελα μας, και σίγουρα κάπως θα καταλήξει να υπάρχει  μέσα στη μουσική μας.

Για τι θέματα μιλάτε στους στίχους σας; Τι σας κεντρίζει πιο πολύ το ενδιαφέρον;
Όλοι μας οι στίχοι είναι αληθινοί. Αληθινές ιστορίες που έχουμε ζήσει εμείς σαν πρωταγωνιστές ή σαν ακροατές ακούγοντας άλλους να διηγούνται τις δικές τους ιστορίες. Οι σχέσεις μας με τις γυναίκες επί το πλείστων είναι ο βασικός μας στοχασμός. Όχι βλέποντας τις γυναίκες  σαν αντικείμενο,  προς θεού, δε το λέω υποτιμητικά ούτε με την έννοια του Καζανόβα. Είναι πολυδιάστατα πλάσματα και κάθε μιά τους είναι μία διαφορετική ιστορία , άξια αναφοράς , και μελοποίησης. Κάθε γυναίκα αξίζει τουλάχιστον ένα τραγούδι για πάρτη της και μεταξύ μας, πολλά περισσότερα από αυτό.

Σας ενδιαφέρει η επικοινωνία με το κοινό, σε όλα τα επίπεδα, ή παίζετε καθαρά για τον εαυτό σας;
Νομίζω πως έχουμε αποδείξει πως είμαστε μία από τις πιο κοινωνικές και επικοινωνιακές μπάντες. Δεν είμαστε εγωιστές, θέλουμε ο κόσμος να περνάει καλά μαζί μας. Δεν μπορείς να κάνεις τέχνη μόνο για τον εαυτό σου, είναι μάταιο όταν δε το μοιράζεσαι .


Σε λίγες μέρες θα εμφανιστείτε στο Fuzztastic Fest στην Δράμα. Ποιες είναι οι προσδοκίες σας και τι να περιμένει το κοινό από εσάς ?
Έχουμε ακούσει τα καλύτερα για τα προηγούμενα fuzztastic φεστ και ξέρουμε πως τα παιδιά εκεί είναι μερακλήδες και μουσικόφιλοι. (Επίσης είναι 'αλκοολικοί'!) Το λάιν άπ είναι τρομερό, οπότε το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περάσουμε τέλεια ροκάροντας στη φύση , και  εμείς αλλά και ο κόσμος.

Ποια πιστεύετε ότι είναι τα ιδανικά χαρακτηριστικά για ένα επιτυχημένο καλοκαιρινό μουσικό φεστιβάλ;
Δυνατό λάιν άπ , δυνατό P.A., προσβάσιμο μέρος και... ένα μπαρ!


Πιστεύετε ότι σας ταιριάζει περισσότερο ένα μεγάλο festival με πολλά ονόματα ή ένα μικρότερου βεληνεκούς με λιγότερα ονόματα και γιατ;

Προτιμάμε τα μεγάλα φεστιβάλ με λίγα ονόματα. Δεν κουράζεται  έτσι το κοινό και οι μπάντες έχουν την ευκαιρία να παίξουν σε πολύ κόσμο σε ότι θέση και αν εμφανίζονται  στο λάιν άπ. Πάρε παράδειγμα το φετινό Rockwave festival, που παίξαμε μαζί με τους Black Keys. Ήταν ιδανικό.



The Big Nose Attack
Πιστεύετε ότι το DIY είναι «στάση ζωής» ή αναγκαίο κακό για ένα συγκρότημα;
Δεν μπορώ να απαντήσω για όλες τις μπάντες , ο καθένας το βλέπει αλλιώς, για τους b.n.a είναι λίγο και από τα δύο! Μας αρέσει να περνάνε όλα απ'τα χέρια μας και να ξέρουμε τι μας γίνεται. Εξάλλου  στις μέρες μας με τόση τεχνολογία και με λίγο "how to" είναι λίγα τα πράγματα που μια μπάντα δεν μπορεί να κάνει από μόνη της. Οπότε γιατί να μπλέξεις με εταιρίες  και μουσικονταβάδες, σωστά; (Αν σε λένε Jack White και ξέρεις να διαβάζεις ελληνικά, δε το εννοούσα αυτό μάν, υπόγραψε μας!)



Νιώθετε κομμάτι κάποιας συγκεκριμένης "σκηνής" στην οποία θέλετε να συμμετέχετε & να συμβάλετε ή σας αφήνει αδιάφορους κάτι τέτοιο;

Σε φιλικό επίπεδο ναι, είμαστε μια μεγάλη ροκ παρέα που γουστάρουμε ο ένας τον άλλο και βλέπουμε ρομαντικά αυτό που κάνουμε. Παρόλα  αυτά σε  επαγγελματικό επίπεδο  δεν βασίζομαι σε καμία μουσική σκηνή για να μας πάρει όλους μαζί απ'τό χεράκι, να μας ανεβάσει, και όλο αυτό να μας βγάλει κάπου. Μακάρι να ζούσαμε  στο Seattle  στα 90's, αλλά δε ζούμε. Ζούμε σε μια εποχή που για να πετύχεις δεν φτάνει μόνο το να είσαι καλός σε αυτό που κάνεις.


Πώς φαντάζεστε το συγκρότημα σε δέκα χρόνια;
Θα παίζουμε country  σε τελειωμένα κωλόμπαρα, σε χουλιγκανοπάμπς και σε φεστιβάλ νταλίκας. Ότι κάναμε και όταν αρχίσαμε να παίζουμε μουσική δηλαδή.

Ποιον γνωστό καλλιτέχνη θα θέλατε για “guest” στον δίσκο σας & γιατί;
Είμαι ανάμεσα σε Rihanna και Jimi Hendrix. Και τα δυο σενάρια είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν βέβαια, για διαφορετικό λόγο το καθένα. Πραγματικά ώρες-ώρες δεν ξέρω με ποιον από τους δύο θα ήθελα να βρεθώ πολύ-πολύ κοντά .

Ποια είναι τα πλάνα σας για το προσεχές μέλλον;
Αυτή τη στιγμή τελειώνουμε το νέο μας (τρίτο) δισκάκι που θα λέγεται "69". Ναι, είναι ακριβώς αυτό που νομίζεται. Το φθινόπωρο ετοιμάζουμε πάλι ένα ευρωπαϊκό τουρ με διάρκεια ένα μήνα. Θα είναι το τρίτο μας τουρ εκτός Ελλάδας. Μέχρι τότε κάποια σκόρπια λάιβ εδώ και εκεί σε φεστιβάλ και ετοιμάζουμε και ένα ωραίο release live party για το νέο δίσκο μας. Οπότε stay tuned!

Καλή επιτυχία σε ότι & αν κάνετε ο επίλογος δικός σας.
Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, να είμαστε όλοι καλά να γινόμαστε χάλια !!



Fuzztastic Planet Festival infos & pre-sales

by Kavaldi & Gaia

No comments:

Post a Comment