[Fuzztastic Sessions] Whereswilder [GR]

Τα “Fuzztastic Sessions” είναι μία έκτακτη στήλη την οποία δημιουργήσαμε με αφορμή το φετινό FuzztasticPlanet Festival που θα πραγματοποιηθεί στην λίμνη Κοκκινογείων Δράμας στις 1 & 2 Αυγούστου. Αποτελεί μία θυγατρική στήλη των συνεντεύξεων του Downtuned και σκοπό έχει να προωθήσει τη μουσική που θα ακούσουμε σε ένα σπουδαίο μουσικό καλοκαιρινό φεστιβάλ. Αποτελείται από συνεντεύξεις με τη διοργάνωση και φυσικά τις μπάντες που θα ακούσουμε σε λίγες μέρες, στη Δράμα...



Ένα ακόμα session πραγματοποιήθηκε, και αυτή την φορά μιλήσαμε με τους Αθηναίους Whereswilder. Ένα από τα δυνατά χαρτιά του φεστιβάλ καθώς τον τελευταίο καιρό έχουν δώσει δυνατό παρόν στα μουσικά δρώμενα. Θα εμφανιστούν, και αυτοί, την δεύτερη μέρα του φεστιβάλ στις 2 Αυγούστου.
photo by Evan Maragkoudakis
Καλώς ήλθατε στο DT . Πείτε μας λίγα λόγια για το συγκρότημα σας, πότε και που ξεκινήσατε; Πώς βρεθήκατε μεταξύ σας;
Σαν Whereswilder ξεκινήσαμε να παίζουμε μουσική περίπου δύο χρόνια πριν. Παρόλα αυτά γνωριζόμαστε σαν άτομα μεταξύ μας πολύ περισσότερο καιρό είτε από το σχολείο είτε από άλλες μπάντες που έχουμε βρεθεί μαζί στο παρελθόν.

Ποιες θα λέγατε ότι είναι οι βασικές σας επιρροές;
Τρέφουμε αγάπη στα όρια του φανατισμού για τους πειραματικούς δίσκους που έφτιαξαν οι Beatles όταν αποφάσισαν αποσυρθούν από τα live. Θαυμάζουμε πολύ σχεδόν όλους τους εκπροσώπους του British Invasion. Από σύγχρονους rockers θα ταν λάθος να μην αναφέρουμε τον Josh Homme και όλο του το έργο.

Για τι θέματα μιλάτε στους στίχους σας; Τι σας κεντρίζει πιο πολύ το ενδιαφέρον;
Οι στίχοι στο Yearling είναι άκρως σουρεαλιστικοί και συνάμα άκρως απλοί σε θεματολογία. Ίσως γιατί δημιουργήθηκαν στο τέλος της αλυσίδας ύστερα από το ορχηστρικό και το μελωδικό κομμάτι.

Σας ενδιαφέρει η επικοινωνία με το κοινό, σε όλα τα επίπεδα, ή παίζετε καθαρά για τον εαυτό σας; 
Η ροκ μουσική ήταν ανέκαθεν εξωστρεφής και είχε σχέση πρωταρχικά με το λάιβ μιας μπάντας. Τηρώντας την παράδοση εννοείται πως είναι πολύ σημαντικό και για εμάς να περνάει ο κόσμος όμορφα με τη μουσική μας. Κι ας μη μιλάμε ιδιαίτερα πολύ. 

Σε λίγες μέρες θα εμφανιστείτε στο Fuzztastic Planet Festival στην Δράμα. Ποιες είναι οι προσδοκίες σας και τι να περιμένει το κοινό από εσάς; 
Τρώμε τα νύχια μας για το Fuzztastic έναν χρόνο τώρα. Αποτελεί ένα φοβερό φεστιβάλ που θα το επισκεπτόμασταν ακόμη κι αν δεν παίζαμε φέτος. Ο κόσμος που θα παρευρεθεί θα ακούσει ζωντανά υλικό από το Yearling (ιδίως την πιο σκληρή του πλευρά λόγω περίστασης) καθώς και μερικά νέα κομμάτια...

Ποια πιστεύετε ότι είναι τα ιδανικά χαρακτηριστικά για ένα επιτυχημένο καλοκαιρινό μουσικό φεστιβάλ;
Μια ωραία τοποθεσία και ένα ισχυρό line-up ξεκάθαρα...

Πιστεύετε ότι σας ταιριάζει περισσότερο ένα μεγάλο festival με πολλά ονόματα ή ένα μικρότερου βεληνεκούς με λιγότερα ονόματα και γιατί;
Δεν είμαστε επιλεκτικοί με αυτά. Σαν ακροατές θα περνούσαμε ωραία και στις δύο περιπτώσεις άρα γιατί να μην το κάνουμε και ως μπάντα.

photo by Pinelopi Gerasimou
Πιστεύετε ότι το DIY είναι "στάση ζωής" ή αναγκαίο κακό για ένα συγκρότημα;
Το DIY είναι ο μονόδρομος που έχει επικρατήσει για τους μουσικούς που θέλουν να ασχοληθούν με την Τέχνη τους σε σοβαρό, αφοσιωμένο επίπεδο. Τόσο η εξαφάνιση των μεγάλων δισκογραφικών όσο και η γενικότερη κατάσταση στη βιομηχανία έχουν δώσει αρκετές υποχρεώσεις και ευθύνες στις ίδιες τις μπάντες που παλιότερα δεν είχαν. Αυτό δεν είναι καλό ή κακό, είναι απλά μια απόφαση.

Νιώθετε κομμάτι κάποιας συγκεκριμένης σκηνής στην οποία θέλετε να συμμετέχετε και να συμβάλετε ή σας αφήνει αδιάφορους κάτι τέτοιο;
Στην Ελλάδα μιλώντας για σκηνή δεν μιλάς με βάση το είδος αλλά με βάση τους ανθρώπους που παίρνουν στα σοβαρά αυτό που κάνουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι άλλοι γύρω τους. Αυτοί οι άνθρωποι είναι σαφώς πλέον πολλοί.. Με αυτό  δεδομένο δεν έχουμε νιώσει ούτε στιγμή μόνοι, αντιθέτως συνεχώς συμβαίνουν πράγματα που μας υποδεικνύουν πως πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε μουσική.

Πώς φαντάζεστε το συγκρότημα σε δέκα χρόνια;
Αν όλα πάνε καλά με άλλους εννιά δίσκους (βάλε και έναν χρόνο off) στο ενεργητικό μας.

Ποιον γνωστό καλλιτέχνη θα θέλατε για “guest” στον δίσκο σας και γιατί;
Τον James Petralli των White Denim, Bop English γιατί είναι απίθανος ή τον Josh Homme γιατί είναι φοβερός.

Ποια είναι τα πλάνα σας για το προσεχές μέλλον;
Όσα περισσότερα live γίνεται και σύντομη οργάνωση και ανασύνταξη με στόχο τον δεύτερο δίσκο μας.

Καλή επιτυχία σε ότι κι αν κάνετε ο επίλογος δικός σας.
Να 'στε καλά ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Τα λέμε στη Δράμα!



Fuzztastic Planet Festival infos & pre-sales

fuzztasticplanet.com | facebook


by Kavaldi & Gaia

No comments:

Post a Comment