[Live Report] Greenleaf @ six d.o.g.s Athens 8/5/2015

Bound To Be Machines



GreenleafΓια μία ακόμη φορά φτάσαμε σχετικά αργά για το support, ενώ μας φόραγαν το σχετικό βραχιολάκι στην είσοδο αυτοί κατέβαιναν από την σκηνή. Με την μπύρα στο χέρι απολάυσαμε τις επιλογές τους Dj (tool, πάλι tool μα και τρίτο κομμάτι tool) και χαζέψαμε το merch stand.
Το six dogs είναι από τις λιγότερα συχνές μας επιλογές για κάποιο live λόγω της ιδιομορφίας του χώρου ( ο διάδρομος περνάει σχεδόν μπροστά από την σκηνή) και του μεγέθους του (είναι μικρό). Παρόλα αυτά απόψε τα πράγματα ήταν χαλαρά.

Greenleaf
Λίγη ώρα μετά λοιπόν και ενώ οι δείκτες του ρολογιού βρίσκονταν κάπου ανάμεσα στο δεκα και μιση και το έντεκα το κουαρτέτο των Greenleaf εμφανίστηκε στη σκηνή. Με απίστευτη ενέργεια ο μικροκαμωμένος γενειοφόρος frontman μας μετέφερε φοβερές εκτελέσεις των “Highway Officer” και “Equators”. Ο κόσμος από κάτω τον άκουγε σαν υπνωτισμένος και παρά της προσκλήσεις του για λίγη ενέργεια η έκρηξη δεν ερχόταν. Κάποια στιγμή ανάμεσα στο "Ocean Deep" και το  "The Drum" ταρακουνηθήκαμε λίγο μαζί με τους διπλανούς προς δυσαρέσκεια διαφορών γενειοφόρων stonerohipster με βγαλμένο φρύδι και ξυρισμένη γάμπα που τους συναντάς παντού πλέον. Εντάξει ήμασταν και στο στέκι τους μπορεί να μας πέρναν στο κατόπι με αποτριχωτικές ταινίες μετά την συναυλία όποτε χαλαρώσαμε.

GreenleafΌχι για πολύ όμως γιατί ο Tommi τα δίνε όλε και ενώ ο αέρας μύριζε επικίνδυνα βρεθήκαμε μπροστά απομακρύνοντας κάποιους από την άλλη μάστιγα των συναυλιών της εποχής μας  (τους επαγγελματίες φωτογράφους που δουλεύουν στο μπλογκ του κολλητού τους) . Τα άτομα αυτά πάνε και κάθονται μπροστά κόβοντας την θέα από τους πραγματικούς οπαδούς του σχήματος . Anyway δεν ήταν και πολλοί απόψε και το γεγονός ότι η μπάντα εκτελούσε το “Eyes Wide Open” σε απόσταση εκατοστών από μένα δεν μου αφήνει περιθώρια για παράπονα. Μουσικό οργασμό θα περιέγραφα το επόμενο εικοσάλεπτο με το “Trails and Passes” να κλείνει μέχρι το encore όπου είχαμε το “Black Tar” και το "Going". Στο τέλος μετά από απαίτηση του κοινού είχαμε και a cappella εκτέλεση κομματιού με συνοδεία ποδοβολητού από το κοινό.

Θα το ξαναεπισκεφτώ το six dogs πάντως για συναυλία μιας και ο ήχος ήταν πραγματικά πολύ καλός για τα δεδομένα του χώρου. Σε συνάρτηση με τον αρκετό κόσμο , τον καλό εξαερισμό και το γενικά καλό vibe. Μιλάμε για μια φοβερή συναυλία που η μπάντα τα έδωσε όλα άλλα το κοινό θα ήταν καλό να ήταν λίγο πιο ζωηρό. We’ll keep our eyes wide open for your next visit guys! Tusen tack!

Greenleaf




by Christos A.

No comments:

Post a Comment