[Interview] Down with Wise Astronomist [GR]

Wise Astronomist
Μιλήσαμε με τους Wise Astronomist. Γνωρίστε τους καλύτερα μέσα από αυτήν την συνέντευξη.


Καλώς ήλθατε στο
DT. 
Πείτε μας λίγα λόγια για το συγκρότημα σας, πότε & που ξεκινήσατε; Πως βρεθήκατε μεταξύ σας;
Καλώς σας βρήκαμε λοιπόν. Ξεκινήσαμε σαν μια ιδέα του Πέτρου (lead guitar) και του Αποστόλη (rhythm guitar) το 2011 στο Ηράκλειο Κρήτης. Μετά από ένα μεγάλο διάστημα αδράνειας, το 2013  με την προσέλευση του Γιώργου (bass) , του Οδυσσέα (drums) και του Νίκου (vocals) ξεκινήσαμε τις πρώτες πρόβες και ακολούθησε ένας αριθμός από live,δύο απ’ τα οποία ήταν με τους Planet of Zeus και 1000mods. Μετά από περίπου ένα χρόνο το line-up πήρε την τωρινή του μορφή με τον Jesper να κάθεται στη θέση των drums. Όσο για τη γνωριμία… Beer connecting people!

Ποιες θα λέγατε ότι είναι οι βασικές σας επιρροές;
Τώρα σωθήκαμε...! Είμαστε άτομα που ακούμε διαφορετική μουσική ο καθένας αν και θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι επιρροές μας είναι ένα κράμα από heavy rock, psychedelic και doom stoner. Βασικές κοινές επιρροές μας είναι μπάντες όπως Black Sabbath, Pink Floyd, Kyuss, Qotsa, Alice in ChainsTruckfighters, Electric Wizard etc.

Για τι θέματα μιλάτε στους στίχους σας; Τι σας κεντρίζει πιο πολύ το ενδιαφέρον;
Οι στίχοι είναι προϊόν μυθοπλασίας (γέλια). Άλλοι αναφέρονται σε εμπειρίες ζωής και άλλοι σε στιγμές που ο χρόνος απλά δεν κυλούσε. Το ενδιαφέρον κεντρίζεται σε εbeerίες (exbeeriences) προσωπικές αλλά και συνολικές, απ’ το χρόνο που περνάμε μαζί σαν μπάντα!

Σας ενδιαφέρει η επικοινωνία με το κοινό, σε όλα τα επίπεδα, ή παίζετε καθαρά για τον εαυτό σας;
Η επικοινωνία με το κοινό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο να εμπνευστούμε και να δημιουργήσουμε. Ο καθένας θα μπορούσε να πει ότι πάνω στη σκηνή βρισκόμαστε εμείς σε άμεση επικοινωνία με το κοινό μέσω της μουσικής.

Νιώθετε κομμάτι κάποιας συγκεκριμένης "σκηνής"; Στην οποία θέλετε να συμμετέχετε & να συμβάλετε ή σας αφήνει αδιάφορους κάτι τέτοιο;

Σαφώς δεν μας καθιστά αδιάφορους το συγκεκριμένο θέμα. Παρόλα αυτά δεν μας αρέσει να κατηγοριοποιούμε τη μουσική μας και αφήνουμε τους ακροατές να αποφασίσουν το που ανήκουμε. Όσον αφορά το αν συμβάλουμε, πιστεύουμε ότι κάθε μπάντα, underground και μη, ενισχύει την ελληνική σκηνή με τον δικό της τρόπο.

Πώς φαντάζεστε το συγκρότημα σε δέκα χρόνια;
Μας αρέσει να βάζουμε στόχους αλλά πάνω απ όλα τα πόδια μας πατάνε στη γη. Σαφώς υπάρχει ελπίδα και θέληση ότι στα επόμενα δέκα χρόνια θα υπάρχουμε και θα συνεχίσουμε να γράφουμε μουσική.

Ποιον γνωστό καλλιτέχνη θα θέλατε για “guest” στον δίσκο σας & γιατί;
Άμα δεν καταφέρουμε να πείσουμε τον Βασίλη Τερλέγκα, θα αρκεστούμε σε ένα μέλος των Kyuss. Άλλωστε τι Γαρδένια τι Gardenia (γέλια).

Ποια είναι τα πλάνα σας για το προσεχές μέλλον;
Πρώτος και κύριος στόχος για το άμεσο μέλλον, είναι η κυκλοφορία του πρώτου μας δίσκου το οποίο έχει μπει ήδη σε τροχιά. Επίσης θα θέλαμε να μοιραστούμε τη σκηνή με μπάντες που θαυμάζουμε και μας έχουν στηρίξει σε κάθε μας βήμα.

Καλή επιτυχία σε ότι & αν κάνετε ο επίλογος δικός σας.
Σας ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία που μας δώσατε να μοιραστούμε ένα κομμάτι του χαρακτήρα και των προσδοκιών μας. Ευχαριστούμε τα άτομα που στάθηκαν δίπλα μας και συνεχίζουν να το κάνουν.
Stay true Yours faithfully,The newborn's of the Milky Way.



by Kavaldi


No comments:

Post a Comment