[Quick Fixes] Loimann - Drowning Merged Tantras

Loimann - Drowning Merged Tantras
Αφήνω τα πολλά μπλα-μπλα και μπαίνω κατευθείαν στο ζουμί για να είμαι σύντομος.
Οι Loimann μας έρχονται από την Ιταλία και κυκλοφόρησαν πρόσφατα το 2ο τους δίσκο (στην Behold the Ruins) με τίτλο "Drowning Merged Tantras" το οποίο νομίζω πως δύσκολα θα αφήσει αδιάφορο κάποιον που αρέσκεται σε doom ακούσματα.
Το συγκρότημα εδώ και λίγα χρόνια άλλαξε μουσική κατεύθυνση και απ'ό,τι φαίνεται αυτό είχε πολύ καλό απότέλεσμα. Αφήνοντας στην άκρη τις heavy rock ανησυχίες τους επικεντρώθηκαν και δούλεψαν πάνω σε doom/metal μοτίβα.
Η προσεγμένη παραγωγή και τα πολύ ταιριαστά φωνητικά είναι δύο από τα δυνατά "χαρτιά" του δίσκου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υστερεί στα υπόλοιπα. Η παραγωγή, χωρίς να είναι "γυαλισμένη", έχει πολύ όγκο κι ένταση και αν δώσεις και λίγη ακόμα από τον ενισχυτή σου τότε θα δεις τη μουσική των Loimann να ξεδιπλώνεται όπως της πρέπει.
Το fuzz στο μπάσο δίνει τον επιπλέον όγκο και την απαραίτητη βρωμιά ενώ τα φωνητικά δίνουν έναν ξεχωριστό και πιο επικό τόνο σε σημεία και αρκετές είναι οι φορές που εναλλάσσονται καθαρά και παραμορφωμένα φωνητικά.
Το άλμπουμ διαρκεί 55 λεπτά και καταφέρνει να κρατήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα από την αρχή μέχρι το τέλος, με αρκετά καθηλωτικά σημεία και με κομμάτια όπως το "Haeresis" και το "Tantras... Drowned" που προσωπικά, στις πρώτες ακροάσεις του δίσκου με έκαναν να τα ξαναβάζω από την αρχή αμέσως μόλις τελείωναν για ακόμα μία ακρόαση. Το άλμπουμ κρίνεται άψογο και συστήνεται ανεπιφύλακτα σε "ντουμάδες" και μη.


Drowning Merged Tantras
1. Intro - One Last Fiery Thrill (4:24)
2. Creed Erase Us All (5:33)
3. Haeresis (8:26)
4. Worsen Flow (7:11)
5. Middle - Lock your Gist within your Creed (2:28)
6. Morbid Conclave (8:51)
7. D.iS.M.al III (9:26)
8. Tantras... Drowned (6:14)
9. Outro - Ecce Homo (2:28)


No comments:

Post a Comment