[Interview] Down with Gap the Mind [GR]

Gap The Mind band photo
Μιλήσαμε με τους Gap the Mind και σας παρουσιάζουμε αυτή τη μίνι συνέντευξη ώστε να τους γνωρίσετε καλύτερα.
 
Καλώς ήλθατε στο DT. Πείτε μας λίγα λόγια για το συγκρότημα σας, πότε κι που ξεκινήσατε; Πως βρεθήκατε μεταξύ σας;
Οι Gap the Mind είναι οι Ηλίας (ντραμς), Κώστας (κιθάρα), Κωνσταντίνος (φωνή) και Χρήστος (μπάσο).  Η όλη φάση ξεκίνησε από τον Ηλία και τον Κώστα στην κιθάρα, που έπαιζαν παλιότερα μαζί. Μετά από μερικά τζαμ, δημιουργήθηκε η ανάγκη ενός πιο ολοκληρωμένου σχήματος, οπότε ήρθε και ο Χρήστος στο μπάσο και ο Κωνσταντίνος στα φωνητικά. Όλα αυτά κάπου στα τέλη του ’12.

Ποιες θα λέγατε ότι είναι οι βασικές σας επιρροές;
Η μουσική μας βρίσκει πατήματα στο σκληρό ήχο, όπως διαμορφώθηκε από τους Sabbath στις αρχές του ‘70,την σκοτεινή ψυχεδέλεια της πεντατονικής και το heavy punkrock των πρώιμων Kyuss.

Για τι θέματα μιλάτε στους στίχους σας; Τι σας κεντρίζει πιο πολύ το ενδιαφέρον;
Θα σου απαντήσουμε με αυτό που γράφουμε και στο ντέμο μας: γράφουμε για ό,τι αγαπάμε, ό,τι μας εξοργίζει και στην τελική για το χάος που έχει ο καθένας στο μυαλό  του.

Σας ενδιαφέρει η επικοινωνία με το κοινό, σε όλα τα επίπεδα, ή παίζετε καθαρά για τον εαυτό σας;
Παίζουμε για το ροκ και για τα τσάμπα ποτά! Πέρα από την πλάκα, δε θεωρούμε ότι μπάντα και κοινό πρέπει να διαχωρίζονται και παίζουμε για να γουστάρουμε όλοι μαζί.

Νιώθετε κομμάτι κάποιας συγκεκριμένης "σκηνής"; Στην οποία θέλετε να συμμετέχετε και να συμβάλετε ή σας αφήνει αδιάφορους κάτι τέτοιο;
Θεωρούμε ότι είμαστε κομμάτι της underground μουσικής σκηνής, στηρίζοντας την ελεύθερη μουσική έκφραση και δημιουργία χωρίς να αποκλείεται κανένας από αυτή. Μας αφήνουν αδιάφορους οι ταμπέλες και τα κυρίαρχα πρότυπα της μουσικής βιομηχανίας.

Πώς φαντάζεστε το συγκρότημα σε δέκα χρόνια;
Δεν έχουμε ιδέα…

Ποιον γνωστό καλλιτέχνη θα θέλατε για “guest” στον δίσκο σας και γιατί;

Γενικά θα προτιμούσαμε στο δίσκο μας να συμπεριλάβουμε φίλους μας που γουστάρουν αυτό που κάνουμε. Αν έπρεπε να διαλέξουμε από γνωστούς θα πούμε έναν ο καθένας: Roger Waters , Glenn Hughes, Geezer Butler, Βrent Ηinds.

Ποια είναι τα πλάνα σας για το προσεχές μέλλον;
Για το προσεχές μέλλον έχουμε κανονισμένα κάποια λάιβ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη  και θέλουμε να γυρίσουμε παίζοντας, όσες περισσότερες πόλεις είναι δυνατόν. Ίσως μετά να κάτσουμε να γράψουμε και κάποιο ΕP.

Καλή επιτυχία σε ότι κι αν κάνετε ο επίλογος δικός σας.
Μπορείτε να ακούσετε και να κατεβάσετε τη μουσική μας από τους παρακάτω συνδέσμους ή  καλύτερα να έρθετε να μας ακούσετε από κοντά!

facebook | bandcamp | soundcloud
by Kavaldi



No comments:

Post a Comment