[Interview] Down with Amniac [GR]

amniac band photo
Καλώς ήλθατε στο DT. Πείτε μας λίγα λόγια για το συγκρότημα σας, πότε & που ξεκινήσατε; Πως βρεθήκατε μεταξύ σας;
Σαν Amniac είμαστε από τις αρχές του 2011, κάποιοι από εμάς παίζαμε μαζί και παλιότερα με άλλο όνομα και σε άλλο είδος μουσικής, ήμασταν φίλοι που γνωριστήκαμε στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά . Για τρία περίπου χρόνια ήμασταν η ίδια τετράδα και κυκλοφορήσαμε ένα Demo-Ep. Από τότε έχουμε κάνει δύο αλλαγές στην θέση του μπάσου και το καλοκαίρι βγάλαμε τον πρώτο μας δίσκο που λέγεται “Infinite”.

Ποιες θα λέγατε ότι είναι οι βασικές σας επιρροές;
Όλοι μας μεγαλώσαμε ακούγοντας  Black Sabbath. Οι μεγάλες μας αγάπες είναι οι Isis και οι Gojira.

Για τι θέματα μιλάτε στους στίχους σας; Τι σας κεντρίζει πιο πολύ το ενδιαφέρον;
Γενικότερα με όσα θέματα απασχολούν τους ανθρώπους της ηλικίας μας, κοινωνικοπολιτικά αλλά και ιδιαίτερα με τα θρησκευτικά.

Σας ενδιαφέρει η επικοινωνία με το κοινό, σε όλα τα επίπεδα, ή παίζετε καθαρά για τον εαυτό σας;
Η βασική αρχή είναι να παίζεις για τον εαυτό σου, τότε γίνεσαι καλύτερος και αυτό φαίνεται και στο κοινό. Προφανώς και μας ενδιαφέρει η άποψη του κόσμου και θέλουμε να είμαστε αρεστοί και όχι για οικονομικού λόγους.

Νιώθετε κομμάτι κάποιας συγκεκριμένης "σκηνής"; Στην οποία θέλετε να συμμετέχετε & να συμβάλετε ή σας αφήνει αδιάφορους κάτι τέτοιο;
Το θέμα με τις σκηνές είναι απλό, παίζεις την μουσική που σου αρέσει και υποστηρίζεις και τις άλλες μπάντες παρόμοιου ήχου απλά επειδή σου αρέσουν. Εμείς ανήκουμε στην ευρύτερη post-sludge-doom metal σκηνή και χαιρόμαστε που έχει τόσο καλές μπάντες στην Ελλάδα για να περνάμε τόσο ωραία.

Πώς φαντάζεστε το συγκρότημα σε δέκα χρόνια;
Όσο το δυνατόν περισσότερα live, σίγουρα άλλον ένα δίσκο και μακάρι να καταφέρουμε και το όνειρο μας το οποίο είναι να κάνουμε ένα tour στο εξωτερικό.

Ποιον γνωστό καλλιτέχνη θα θέλατε για “guest” στον δίσκο σας & γιατί;
Σίγουρα τον πανέμορφο βόθρο του A.Turner από Isis σε guest φωνητικά γιατί είναι αυτός που είναι και πιστεύουμε ότι θα μας ταίριαζε.

Ποια είναι τα πλάνα σας για το προσεχές μέλλον;
Μόλις φύγει από την μέση ένα "φανταριλίκι" που μας ταλαιπωρεί θα μπούμε σιγά σιγά για τον επόμενο δίσκο, έχουμε κλείσει σε ένα φεστιβάλ για τον Σεπτέμβριο  και ότι άλλο τύχει γενικά.

Καλή επιτυχία σε ότι & αν κάνετε ο επίλογος δικός σας.
Ευχαριστούμε πολύ  εσάς αλλά και όλο τον κόσμο που μας στηρίζει τόσα χρόνια, συνεχίστε  να στηρίζετε την underground σκηνή, σας έχει ανάγκη και της αξίζει.



by Kavaldi

No comments:

Post a Comment