Gig Tracking Vol. 1

Gig Tracking
Μιας και μπήκε η άνοιξη, αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε όλες τις επερχόμενες συναυλίες που μας έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον. Προσπαθήσαμε να συνοψίσουμε τι πρόκειται να ακούσουμε στην Ελλάδα, είτε καινούριο, είτε παλιό, είτε “mainstream” είτε (και κυρίως) underground. Ξεκινάμε με το 1ο μέρος και τους τρεις επόμενους μήνες.


Για τον Μάρτιο και την έλευση της άνοιξης στις 27, θα παρακολουθήσουμε στο AN τους Omega Monolith σε ένα full set με τους Hedvika και Korsikov. Συστάσεις δε χρειάζονται, είναι γνωστό ότι θα σειστεί ο τόπος με doom & sludge ήχους, από τις καλύτερες ελληνικές μπάντες του είδους. Το σαββατόβραδο στις 28 το τοπίο θα αλλάξει με τους Carcass να ηγούνται στο Gagarin. death & grindcore από τους παλαίμαχους του είδους, όπως μόνο αυτοί ξέρουν να το προσφέρουν. Μαζί τους οι Mortal Torment και Chronosphere ενώ μία μέρα πριν θα εμφανιστούν και στην Θεσσαλονίκη. Κάνοντας στροφή  180 μοιρών λίγες μέρες μετά, την τελευταία μέρα του μήνα, θα πάμε πάλι στο ΑΝ, αυτή τη φορά για Dead Meadow. Ο Μάρτιος θα κλείσει γλυκά, με νεο-ψυχεδέλειες από τους πλέον γνωστούς Αμερικανούς, ενώ τη συναυλία θα ανοίξουν οι Αθηναίοι Whereswilder με επίσης ψυχεδελικούς post ήχους παίζοντας τραγούδια από το ντεπούτο τους που μόλις κυκλοφόρησαν τον Δεκέμβριο.

Gig Tracking
Ο Απρίλιος ξεκινάει δυναμικά με τους Planet of Zeus να κάνουν το «τελευταίο Vigilante πάρτυ» παρέα με τους Wish Upon A Star και τους Σερραίους Tuber στην Ιερά Οδό, στις 4 του μήνα. Το μόνο σίγουρο, ότι θα επικρατήσει πανικός... Το Σάββατο στις 18, θα δούμε για δεύτερη φορά τους Ουκρανούς Stoned Jesus παρέα με τους doomers Dopelord . Opening οι δικοί μας Green Yeti. Το αγνό Stoner Doom που όλοι αγαπάνε σε μια μπόμπα βραδιά. Επίσης, στις 16 Απριλίου οι Stoned Jesus θα εμφανιστούν και στη Λάρισα παρέα με τους ντόπιους the Barber Shop.
Στις 23 θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τους Ιταλούς Sonic Jesus στο ΑΝ, εν αναμονή του πρώτου τους LPNeither Virtue Nor Anger”. Σκοτεινή νέο ψυχεδέλεια με kraut πινελιές. Την επόμενη 24 θα παίξουν στην Λάρισα & στις 25 στην Θεσσαλονίκη.  Την ίδια μέρα στην Αθήνα θα δούμε τους πολυαγαπημένους Nightstalker με τους Thee Holy Strangers (όπου εκτός των άλλων περιλαμβάνουν μέλη των Last Drive και Dustbowl) στο Gagarin. Δε χρειάζεται να πούμε και πολλά πράγματα, τα λέμε εκεί.
Στις 26 θα παρακολουθήσουμε ένα δυνατό ντουέτο, Altar of Plagues και Year of No Light στο Κύτταρο. Δύο καινοτόμα συγκροτήματα και ο ήχος τους δε θα μπορούσε να χωρέσει σε καλούπι, αλλά πρόκειται για πειραματισμούς ατμοσφαιρικών black, sludge και post συνθέσεων. Σίγουρα μία από τις συναυλίες που ανυπομονούμε πολύ! Μαζί τους οι Allochiria και οι Diablery, με τον επίσης παρόμοιο βαρύ ήχο. Το προηγούμενο βράδυ θα παίξουν στο Eightball club της Θεσσαλονίκης. Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του μήνα, στις 29 θα παρακολουθήσουμε «μια επίδειξη βαρύτητας» σε ένα από τα πιο μοναδικά live που (θα) έχουν γίνει ως τώρα στην Ελλάδα: Acid King με Black Cobra, από τους οποίους περιμένουμε με ανυπομονησία τις νέες κυκλοροφίες μέσα στο έτος. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι δικοί μας 9oz Of Nothing με southern και doom μελωδίες. Ο μήνας, μας (απο)τελειώνει με τους Dopethrone και τους Bezelbong, παρέα με τους Sadhus(the smoking community) και τους Automaton στο ΑΝ club. Βαρύ, αργό και τεραστίων διαστάσεων live που θα έχει να θυμάται το γενναίο κοινό που θα παρευρεθεί. 

Gig Tracking
Μετά από μία τέτοια καταιγίδα, το πρώτο Σάββατο του Μαϊου, στις 2, θα δούμε για ακόμη μία φορά τους αγαπημένους του ελληνικού κοινού Karma to Burn μαζί με τους Cellar Dogs και τους Space Slavery στο AN, σε επίσης groove stoner ήχους. Λίγες μέρες μετά πάλι στο ΑΝ, την Πέμπτη 7 του μήνα, θα δούμε μετά από αρκετό καιρό τους Atomic Bitchwax οι οποίοι θα έχουν λιγότερο από μήνα που θα έχουν κυκλοφορήσει το νέο τους, πολύ αναμενόμενο δίσκο. Μαζί τους οι 45Rats, την κατά κάποιο τρόπο ελληνική εκδοχή τους… Και για να μην μας κοπεί ο ενθουσιασμός, την αμέσως επόμενη μέρα στο Six Dogs, θα έχουμε επιτέλους την ευκαιρία να απολαύσουμε τους Greenleaf, τους Σουηδούς που μας άφησαν (ξανά) άφωνους το 2014 με το “Trails and Passes” με τα, τρόπον τινά, σκληρά blues τους, κάνοντας το live να μην χάνεται σε καμία περίπτωση. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Αθηναίοι No Trip Mechanoid Ape, που κινούνται σε ψυχεδελικούς stoner ήχους. 
Και φτάνοντας στο Σάββατο 9 Μαϊου ο δρόμος θα μας βγάλει και πάλι στο ΑΝ, για να ακούσουμε τους δικούς μας αγαπημένους Potergeist παρέα με τους SiXforNine, σε ένα double release show. Όπου και οι δύο θα παρουσιάσουν τις ολόφρεσκιες δουλείες τους. Παράλληλα το ίδιο βράδυ στο Death Disco θα εμφανιστούν οι Raketkanon από το Βέλγιο. Δυνατοί πειραματικοί ήχοι από μία αρκετά ενεργητική μπάντα. Μαζί τους οι One Leg Mary. Κάνοντας ένα διάλειμμα λίγων ημερών, στις 15 επιστρέφουμε στο Gagarin, για να απολαύσουμε, ποιούς άλλους, τους The Last Drive σε ένα τρελό rock n roll party. Μαζί τους οι The Noise Figures και The Dead Dranks με παρόμοιους rock n’ roll, garage ήχους

Gig Tracking
Το επόμενο βράδυ στις 16, οι τυχεροί του βορρά θα ζήσουν ένα ιστορικό live. NightstalkerPlanet Of ZeusGlowsun (εκ Γαλλίας ) – Jaw Bones και Craang. Τι άλλο να πεις… ? Οι Glowsun θα περάσουν & από την Αθήνα όμως , την επόμενη στο Six Dogs, παρέα με τους πλέον γνωστούς στο Αθηναϊκό κοινό, GodsleepΜετά από όλα αυτά στις 23 θα ακούσουμε, μετά από καιρό, τους μοναδικούς  My Sleeping Karma, έχοντας στις βαλίτσες τους ολοκαίνουριο δίσκο όπου θα μας προσφέρουν απλόχερα μια βραδιά γεμάτη ψυχεδελειες και όμορφους ήχους. Ο Μάιος κλείνει με την συναυλία που είναι περισσότερο, από κάθε άλλη, αναμενόμενη από τον κόσμο, Black Keys με Black Angels στο Terra Vibe στις 30 του μήνα . Όλοι έχουμε τους λόγους μας να περιμένουμε αυτό το live

Δε τελειώνουμε όμως εδώ, θα επιστρέψουμε με το 2ο μέρος για τους υπόλοιπους καλοκαιρινούς (και βάλε) μήνες... Μέχρι τότε, Rock n’ Roll !

by Kavaldi & Gaia

No comments:

Post a Comment