[Quick Fixes] COMACOZER - Deloun

COMACOZER - Deloun
Οι Comacozer δηλώνουν πως είναι μία psychedelic fuzzy stoner sludge(!) rock instrumental μπάντα, με καταγωγή από το Σίδνεϊ. Δημιουργήθηκαν το 2013 και τέλη του 2014 κυκλοφόρησαν τη πρώτη τους δουλειά. Το ‘Deloun’ που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2015 είναι το δεύτερο EP τους.
Το “Deloun” περιλαμβάνει 3 ψυχεδελικά, καλοδουλεμένα κομμάτια. Το πρώτο κομμάτι, “Flamens of the Highest Order” ξεκινάει με έναν μυστικισμό που έχουμε μάθει από μπάντες όπως οι My Sleeping Karma, αλλά το κυρίως ύφος του είναι το κλασικό stoner με βαριά riffs και fuzz

Πρόκειται ίσως και για το κομμάτι που ξεχωρίζει κιόλας. Το “Cosmic Hypnosis” είναι σύντομο και θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι σαν μια κιθαριστική γέφυρα μεταξύ του πρώτου και τρίτου κομματιού. Το “Nebula Dawn” δίνει περισσότερο χώρο στο να ακουστούν οι ψυχεδέλειες της κιθάρας αλλά και το groov-άρισμα του μπασού και ακολουθεί λίγο πολύ την ίδια δομή με το “Flamens of the Highest Order”, αλλά δείχνει πιο έντονα τις επιρροές που (πρέπει να) έχουν από κλασικές μπάντες όπως οι Hawkwind.

Πρώτη σκέψη είναι ότι θυμίζουν τους -κατά κάποιο τρόπο- γείτονές τους Arc of Ascent και αυτό δε μπορεί να είναι παρά καλό. Γενικά η παραγωγή είναι πολύ καλή, ο ήχος είναι (ξε)καθαρος, πράγμα το οποίο είναι επίτευγμα σε πιο μικρές παραγωγές, όταν από την άλλη δεν τους λείπει το fuzz. Είναι σίγουρα πολλά υποσχόμενοι και μάλλον μπορούμε να ελπίζουμε και σε ένα LP στο μέλλον.


COMACOZER - Deloun

by Gaia

No comments:

Post a Comment