[Interview] Down with The Mound [GR]

Με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου τους ομόνυμου EP, και σε φυσική μορφή πλέον αλλά και την επερχόμενη παρουσίασή του ζωντανά στο six d.o.g.s (1/4) μιλήσαμε με τους "The Mound" από την Αθήνα και σας παρουσιάζουμε αυτήν την μίνι συνέντευξη...



 
Καλώς ήλθατε στο DT. Πείτε μας λίγα λόγια για το συγκρότημα σας, πότε και που ξεκινήσατε; Πως βρεθήκατε μεταξύ σας;
Ξεκινήσαμε σαν cover band, παίζαμε για εμάς να γουστάρουμε, γύρω στον Οκτώβρη του 2012. Γνωριζόμασταν σαν φίλοι αρχικά, οι περισσότεροι μένοντας στο Μενίδι και έτσι είπαμε να ξεκινήσουμε να τζαμάρουμε. Από τον Απρίλιο του 2013 το line up σταθεροποιήθηκε και ταυτόχρονα ξεκινήσαμε να δουλεύουμε το πρώτο μας υλικό, κάνοντας ένα πρώτο demo το καλοκαίρι του 2013.

Ποιες θα λέγατε ότι είναι οι βασικές σας επιρροές;
Σαν μέλη έχουμε γενικά πολλά και ετερόκλητα ακούσματα, τα κοινά σημεία των οποίων καταλήγουν σε μπάντες όπως οι Black Sabbath, Down, Corrosion of Conformity, Clutch, Truckfighters και κάποια στοιχεία του grunge των 90's και γενικότερα της heavy rock σκηνής.

Για τι θέματα μιλάτε στους στίχους σας; Τι σας κεντρίζει πιο πολύ το ενδιαφέρον;
Οι στίχοι κυρίως αντλούνται από εικόνες και την κοινωνική κατάσταση της καθημερινότητας, αλλά επίσης και από κάποιες προσωπικές - εσωτερικές αναζητήσεις.

Σας ενδιαφέρει η επικοινωνία με το κοινό, σε όλα τα επίπεδα, ή παίζετε καθαρά για τον εαυτό σας;
Σε επίπεδο ζωντανών εμφανίσεων η αλληλεπίδραση με το κοινό είναι ο πρώτος στόχος μας. Γενικότερα, θέλουμε να βγάλουμε την μουσική μας προς τα έξω. Φυσικά ελπίζουμε αυτό που κάνουμε να αρέσει και στο κοινό και να ανταποκρίνεται σε αυτό.

Νιώθετε κομμάτι κάποιας συγκεκριμένης "σκηνής"; Στην οποία θέλετε να συμμετέχετε & να συμβάλετε ή σας αφήνει αδιάφορους κάτι τέτοιο;
Θεωρούμε ότι υπάρχουν πολύ αξιόλογες μπάντες αυτή την στιγμή στην Ελλάδα με πολύ ενδιαφέροντα παιξίματα και παραγωγές. Κάποια συγκεκριμένη σκηνή δεν υπάρχει, σίγουρα υπάρχει πολύ μεγάλη κινητικότητα και αν αυτό το σύνολο των μπαντών μπορεί να θεωρηθεί η ελληνική σκηνή, τότε σίγουρα είμαστε κομμάτι αυτής και θέλουμε να αφήσουμε το δικό μας στίγμα.

Πώς φαντάζεστε το συγκρότημα σε δέκα χρόνια;
Σε βάθος χρόνου αρχικά, θέλουμε να έχουμε την δυνατότητα να συνεχίσουμε να παράγουμε μουσική, με κάποια άλμπουμ στο ενεργητικό μας και πολλές live εμφανίσεις. Μέχρι το 2026 λοιπόν θα θέλαμε περισσότερες εμπειρίες και ακόμα περισσότερους φίλους.

Ποιον γνωστό καλλιτέχνη θα θέλατε για “guest” στον δίσκο σας και γιατί;
Πάρα πολλούς, αν αρχίσουμε να λέμε δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Τώρα για κάτι πιο συγκεκριμένο και ονειροπόλο, κάποιον Godfather της φάσης μας.

Ποια είναι τα πλάνα σας για το προσεχές μέλλον;
Κυκλοφορώντας το ντεμπούτο μας, το ομώνυμο ΕΡ μας που παρουσιάζουμε μαζί με τους καλούς μας φίλους The Road Miles την πρωταπριλιά (1/4) στο Sixdogs, θέλουμε να το επικοινωνήσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερα live. Στην συνέχεια και παράλληλα με όλα αυτά, δουλεύουμε και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε υλικό για να είμαστε σύντομα έτοιμοι για τον πρώτο μας ολοκληρωμένο δίσκο.

Καλή επιτυχία σε ότι κι αν κάνετε ο επίλογος δικός σας. 
Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον. Ευχόμαστε να σας δούμε και στο release party μας και γενικά περισσότερα ραντεβού στην σκηνή. Καλή συνέχεια και σε εσάς.



by Kavaldi 

No comments:

Post a Comment