[Interview] Down with Out Of The Earth [GR]

out of the earth
Μιλήσαμε με τους Out of the Earth και σας παρουσιάζουμε την συνέντευξη για να τους γνωρίσουμε όλοι λίγο καλύτερα.


Καλώς ήλθατε στο DT. 
Πείτε μας λίγα λόγια για το συγκρότημα σας, πότε και που ξεκινήσατε; Πως βρεθήκατε μεταξύ σας;
Οι Out Of The Earth, σχηματιστήκαμε το Μάη του 2014 στη Λαμία, όπου και διαμένουμε. Η σύνθεση της μπάντας είναι ο Θάνος κιθάρα-φωνή, ο Στέλιος μπάσο και ο Μάριος τύμπανα. Υπήρχε έτοιμο υλικό στο οποίο δουλέψαμε, και λόγω χημείας, ξεκινήσαμε άμεσα τα live, και λίγους μήνες μετά μπήκαμε studio για την ηχογράφηση του πρώτου μας άλμπουμ. Είμαστε φίλοι εδώ και πολλά χρόνια, και παίζαμε σε διαφορετικά σχήματα ο καθένας (Chronic Herbal InfluenceExtreme Violence, Bag A Head, Angst RiddenMalicious Silence)  και επιπλέον, από διαφορετικά είδη. Ε! είπαμε να παίξουμε και μεταξύ μας κάποια στιγμή, και να αναστήσουμε κάποια κομμάτια των Chronic Herbal Influence που «αράζανε» στο ράφι για χρόνια, συν κάποια ακόμα που υπήρχαν απλά σαν ιδέες. Η χημεία μας «έκατσε», νιώσαμε ωραία vibes, και το ξεκινήσαμε.

Ποιες θα λέγατε ότι είναι οι βασικές σας επιρροές;
Οι επιρροές μας ειναι το 60’s - 70’s heavy rock, Sabbath-ικές ντουμίλες, Jimi Hendrix, τα Blues, και φυσικά η δεκαετία του ’90 στην οποία και μεγαλώσαμε.

Για τι θέματα μιλάτε στους στίχους σας; Τι σας κεντρίζει πιο πολύ το ενδιαφέρον;
Η θεματολογία των στίχων ποικίλει. Στο πρώτο μας άλμπουμ θα ακούσεις πόνο, προβληματισμό, καψούρα, καταχρήσεις, φυσιολατρία, πάρτυ κτλ. Κάποια από τα καινούρια κομμάτια που ετοιμάζουμε για το δεύτερο άλμπουμ, έχουν πιο εσωστρεφή στίχο, απόρροια των καιρών που ζούμε.

Σας ενδιαφέρει η επικοινωνία με το κοινό, σε όλα τα επίπεδα, ή παίζετε καθαρά για τον εαυτό σας;
Φυσικά και μας ενδιαφέρει η επικοινωνία με το κοινό, αλλιώς δε θα μπαίναμε στον κόπο να μοιραστούμε τη μουσική μας. Λατρεύουμε τα live, και την ενέργεια που ανταλλάσσεται μεταξύ κοινού και μπάντας. Βέβαια, πρώτα απ’όλα παίζουμε για πάρτη μας, εννοώντας οτι φτιάχνουμε μουσική που καυλώνει πρωτίστως εμάς. Τώρα, όταν αυτό, καταφέρνουμε και το περνάμε στον ακροατή, τότε πιστεύω επικοινωνούμε με επιτυχία.

Νιώθετε κομμάτι κάποιας συγκεκριμένης "σκηνής"; Στην οποία θέλετε να συμμετέχετε και να συμβάλετε ή σας αφήνει αδιάφορους κάτι τέτοιο;
Νομοτελειακά , είμαστε κομμάτι της ελληνικής underground σκηνής, η οποία τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε αναβρασμό. Πολλές καλές κυκλοφορίες με άποψη, αισθητική και καλές παραγωγές, παλμός και δημιουργικότητα, με αποτέλεσμα η Ελλάδα πλέον, να έχει μια δυναμική παρουσία στο χώρο, παγκοσμίως. Αυτό μόνο θετικό είναι και χαιρόμαστε που είμαστε κ μεις ένα κομμάτι όλου αυτού του οργασμού.

Πώς φαντάζεστε το συγκρότημα σε δέκα χρόνια;
Να είμαστε υγιείς και δημιουργικοί και να παίζουμε μουσική για όσο μας παίρνει... Ζούμε σε μια εποχή όπου όλα κυλάνε γρήγορα. Δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει.Μπορεί όλο αυτό το hype που παίζει τώρα με το heavy rock να ξεφουσκώσει απότομα, και όλοι όσοι ασχολούμαστε με αυτό να πάμε στα αζήτητα, ή ακόμα και να ξεφύγει η κατάσταση προς το καλύτερο. Ποιος ξέρει? Η ιστορία όμως έχει δείξει οτι το ροκ γενικά, έχει αντέξει στο χρόνο. Ανανεώνεται, αναπαλαιώνεται, εξελίσσεται.

Ποιον γνωστό καλλιτέχνη θα θέλατε για “guest” στον δίσκο σας και γιατί;
Τον Seth Macfarlane για φωνητικά, χρησιμοποιώντας της φωνή του Peter Griffin…. γιατί έτσι... χεχ!

Ποια είναι τα πλάνα σας για το προσεχές μέλλον;
Είμαστε στη φάση που το ψάχνουμε για να κυκλοφορήσουμε το πρώτο μας άλμπουμ και σε φυσική μορφή, δουλεύουμε συνεχώς πάνω σε νέο υλικό έχοντας ήδη πέντε νέα κομμάτια, ένα εκ των οποίων (Explode) ηχογραφήθηκε για τη συλλογή του ελληνικού Metal Hammer – Heavy Rock Greece Now (τεύχος Ιανουαρίου2016), και σίγουρα να κάνουμε live, όσα πιο πολλά μπορούμε.

Καλή επιτυχία σε ότι κι αν κάνετε ο επίλογος δικός σας.
Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξη DT, και σας περιμένουμε σε live μας να παρτάρουμε παρέα! Καλή συνέχεια!





by Kavaldi 


No comments:

Post a Comment