[Interview] Down with Arrakis [GR]

arrakis
Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τους Arrakis και σας παρουσιάζουμε αυτήν την μίνι συνέντευξη.


Καλώς ήλθατε στο DT. 
Πείτε μας λίγα λόγια για το συγκρότημα σας, πότε και που ξεκινήσατε; Πως βρεθήκατε μεταξύ σας;
Καλώς μας βρήκατε! Η γέννηση των Arrakis, συνέβη ακαριαία και χωρίς να είναι προμελετημένη. Να τα πάρουμε απο την αρχή λοιπόν. Καταρχάς, και οι τρεις έχουμε καταγωγή απο την Φλώρινα, γνωριστήκαμε όμως στην Θεσσαλονίκη! Ο Βαγγέλης (τύμπανα) και ο Ηρακλής (μπάσο), έπαιζαν σε μια cover μπάντα, οπότε γνωρίζονταν προσωπικά και μουσικά. Μια μέρα λοιπόν, ο Βαγγέλης είπε στον Παναγιώτη (κιθάρα), να πάνε να τζαμάρουν όλοι μαζί. Εκεί λοιπόν έγινε η αρχή. Τα πρώτα 12 λεπτά jam, έγιναν και το πρώτο μας κομμάτι (Glaros). Αφού συνειδητοποιήσαμε το δέσιμο μεταξύ μας αποφασίσαμε να μην το αφήσουμε και να δουλέψουμε. Τον Αύγουστο του 2012 στα Red Ηouse studios λοιπόν, γεννήθηκαν οι Arrakis.

Ποιες θα λέγατε ότι είναι οι βασικές σας επιρροές;
Δύσκολο να το προσδιορίσουμε ακριβώς αυτό καθώς και οι τρεις, ειδικά τα χρόνια που παίζουμε, έχουμε διαφορετικά ακούσματα. Παρόλα αυτά οι μπάντες που πιστεύουμε ότι μας επηρέασαν και τους τρεις μουσικά όλα αυτά τα χρόνια είναι οι Led Zeppelin, Black Sabbath και ο Hendrix.

Τι σας εµπνέει και τι αποτυπώνετε στη μουσική σας;
Θεωρούμε ότι είναι πολύ δύσκολο να εκφραστεί με λόγια αυτό, αλλιώς μάλλον πιο πολύ θα συζητούσαμε και λιγότερο θα παίζαμε μουσική! Ειδικά στο τι αποτυπώνεται στη μουσική, εφόσον δεν έχουμε φωνητικά και στίχους, το πράγμα γίνεται περισσότερο αφηρημένο. Κάποιοι τίτλοι κομματιών πάντως μπορούν να λειτουργήσουν σαν «στοιχεία» για τις εικόνες που μας δημιουργούν κάποια κομμάτια ή για το τι εικόνες και σκηνικά θα θέλαμε να δημιουργηθούν στο μυαλό του ακροατή. Γενικά όμως, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο μας ενδιαφέρει να ακολουθούμε και να υπηρετούμε τη μουσική καθαυτή.

Σας ενδιαφέρει η επικοινωνία με το κοινό, σε όλα τα επίπεδα, ή παίζετε καθαρά για τον εαυτό σας;
Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η επικοινωνία με το κοινό, η οποία στα χρόνια που ζούμε και ειδικότερα με την έξαρση του internet είναι πολύ πιο εύκολη και άμεση, ενώ ταυτόχρονα παίζουμε καθαρά για τον εαυτό μας !

Νιώθετε κομμάτι κάποιας συγκεκριμένης "σκηνής"; Στην οποία θέλετε να συμμετέχετε και να συμβάλετε ή σας αφήνει αδιάφορους κάτι τέτοιο;
Πάντοτε αδιαφορούσαμε για τις «ταμπέλες». Παρ’όλα αυτά, μουσικά μιλώντας, θα μπορούσε κάποιος να μας εντάξει στον ευρύτερο χώρο της heavy ψυχεδέλειας. Η ουσία παραμένει το Rock, ό,τι και αν σημαίνει αυτό.

Πώς φαντάζεστε το συγκρότημα σε δέκα χρόνια;
Μακάρι να είμαστε καλά σε δέκα χρόνια και να μπορούμε να γράφουμε και να παίζουμε τη μουσική που αγαπάμε. Τώρα, το που μπορεί να φτάσει η μπάντα δεν το σκεφτόμαστε ούτε φανταζόμαστε κάτι. Εμείς θέλουμε απλά να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε.

Ποιον γνωστό καλλιτέχνη θα θέλατε για “guest” στον δίσκο σας και γιατί;
Το διάσημο μέντιουμ Νίκο Χορταρέα για ευνόητους λόγους... (γέλια)

Ποια είναι τα πλάνα σας για το προσεχές μέλλον;
Αυτή την στιγμή όσο αφορά τις live εμφανίσεις μας, παρουσιάζουμε το debut album μας Ammu Dia και μακάρι να έχουμε χρόνο και να είμαστε καλά, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε όσα περισσότερα live γίνεται. Συγχρόνως, δουλεύουμε πάνω σε καινούριο υλικό και ελπίζουμε σύντομα να ξεκινήσουμε την ηχογράφησή του.

Καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνετε, ο επίλογος δικός σας.
Καταρχάς να σας ευχαριστήσουμε πολύ για την πρόσκληση και ελπίζουμε να τα ξαναπούμε. Ο ρόλος που διαδραματίζουν τα διαδυκτιακά radio - magazines στην υποστήριξη της ελληνικής – και όχι μόνο - underground rock σκηνής είναι ανεκτίμητος. Αυτή η υποστήριξη πρέπει να είναι αμφίδρομη, κάτι το οποίο συμβαίνει και αυτό είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο. Η μουσική πηγάζει απο την ψυχή. Όσο η ψυχή παραμένει ανυπότακτη η μουσική θα ακολουθεί.. Τα λέμε!

by Kavaldi 

No comments:

Post a Comment