[Interview] Down with Kevel [GR]

Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τους KEVEL και σας παρουσιάζουμε αυτήν την μίνι συνέντευξη.
Καλώς ήλθατε στο DT. Πείτε μας λίγα λόγια για το συγκρότημά σας, πότε και που ξεκινήσατε; Πως βρεθήκατε μεταξύ σας;
Καλησπέρα και ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση! Το συγκρότημα με τη σημερινή του μορφή μετρά λιγότερο από δύο χρόνια ύπαρξης. Ο Κώστας (κιθάρα) και ο Αντώνης (μπάσο) έπαιζαν μαζί σε προηγούμενη μπάντα και είναι τα πιο “παλιά” μέλη. Ο Θανάσης (τύμπανα) μπήκε στα τέλη του 2012, μέσα από διαδικασία αγγελίας / audition.  Είχαμε νοικιάσει ήδη έναν από τους χώρους στην γνωστή Αλιπέδου του Πειραιά, όπου ξεκινήσαμε να γράφουμε τα πρώτα κομμάτια. Παράλληλα, αναζητούσαμε και τραγουδιστή, όμως έπειτα από αρκετές ανεπιτυχείς προσπάθειες αποφασίσαμε ότι το υλικό που είχαμε ήταν ικανό από μόνο του ως instrumental. Αρχές του 2014, η σύνθεση της μπάντας ολοκληρώθηκε με τον ερχομό του Μάρκου (κιθάρα). Σταδιακά, μέσα στους επόμενους έξι μήνες είχαμε ολοκληρώσει τα κομμάτια, κάναμε τα πρώτα μας live, μετακομίσαμε σε δικό μας χώρο και ηχογραφήσαμε και κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας album "Hz of the Unheard". 

Ποιες θα λέγατε ότι είναι οι βασικές σας επιρροές;
Αυτό σηκώνει μεγάλη συζήτηση… οπότε θα απαντήσουμε απλά με βάση τις κοινές αγαπημένες μπάντες που μοιραζόμαστε και οι τέσσερις: The Ocean, Mastodon, Gojira, ISIS.
    
Για τι θέματα μιλάτε στους στίχους σας; Τι σας κεντρίζει πιο πολύ το ενδιαφέρον;
Το πρώτο μας album είναι instrumental, συνεπώς δεν υπάρχουν στίχοι. Δεν είχαμε  κάποιο συγκεκριμένο concept ως θεματολογία. Ακολουθήσαμε όμως μια λογική “οπτικοποίησης” κάθε κομματιού, ανάλογα με τον ήχο και το συναίσθημα που μας έβγαζε. Αυτό απεικονίζεται στην digipak μορφή του album, όπου κάθε μία από τις τέσσερις εξωτερικές πλευρές του μεταφράζει κατά κάποιο τρόπο στίχους σε εικόνες για το κάθε κομμάτι. Επομένως, ακολουθώντας την αναλογία (1 εικόνα=1000 λέξεις), ενδεχομένως προσφέρουμε στον ακροατή έμμεσα περισσότερους «στίχους» απ΄ότι θα χώραγαν ως λόγια σε κάθε κομμάτι. Στο επόμενο album φιλοδοξούμε να έχουμε και φωνητικά στα περισσότερα κομμάτια. Έχουμε αρχίσει ήδη να συνθέτουμε με αυτό το σκεπτικό και μόλις στο τελευταίο live μας, παρουσιάσαμε και ένα κομμάτι με φωνητικά, που φάνηκε να έχει πολύ καλή απήχηση στο κοινό.  Η θεματολογία που δουλεύουμε αυτή την περίοδο σχετίζεται με την εξέλιξη και την κοσμική αναζήτηση.

Σας ενδιαφέρει η επικοινωνία με το κοινό, σε όλα τα επίπεδα, ή παίζετε καθαρά για τον εαυτό σας;
Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Παίζουμε καταρχήν για να καλύψουμε την ανάγκη μας να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας και εφόσον αισθανόμαστε ότι το δημιούργημα αυτό αποκτά δική του υπόσταση και δε χωράει πλέον στους τέσσερις τοίχους του  studio, τότε δε μένει παρά να το μοιραστούμε με το όποιο κοινό και να το αφήσουμε να δοκιμαστεί εκεί έξω μαζί μας. Εννοείται όμως ότι η επιδοκιμασία και στήριξη του κόσμου (προσέλευση στα live, αγορά merch) είναι κινητήρια δύναμη για κάθε μπάντα και παίζει καθοριστικό ρόλο στο μέλλον της.

Νιώθετε κομμάτι κάποιας συγκεκριμένης "σκηνής" στην οποία θέλετε να συμμετέχετε και να συμβάλετε ή σας αφήνει αδιάφορους κάτι τέτοιο;
Στην παρούσα φάση δραστηριοποιούμαστε στο χώρο της post-metal σκηνής. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι αισθανόμαστε πολύ λιγότερο “post” σε σχέση με τα σχήματα του συγκεκριμένου χώρου. Από την άλλη είμαστε λιγότερο “extreme” από τα σχήματα του πιο ακραίου metal. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με τον ερχομό του δεύτερου album θα γίνουν πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Ακόμα λιγότερα post στοιχεία, περισσότερος “blackened” χαρακτήρας…

Πώς φαντάζεστε το συγκρότημα σε δέκα χρόνια;
Δεν κάνουμε τόσο μακρόπνοα σχέδια σε αυτή τη φάση. Θα θέλαμε να συνεχίσουμε να αισθανόμαστε δημιουργικοί και να παράγουμε κατά το δυνατόν πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα μουσική, που να βρίσκει απήχηση σε συνεχώς αυξανόμενο κοινό.     

Ποιον γνωστό καλλιτέχνη θα θέλατε για “guest” στον δίσκο σας και γιατί;
Τον Joe Duplantier (Gojira): ιδιαίτερη χροιά, συναίσθημα και brutals με νότες! Επίσης, τον Aldrahn (DHG): κάνει ότι θέλει με τη φωνή του και στο επερχόμενο concept album μας θα ταίριαζε σε πολλά σημεία.

Ποια είναι τα πλάνα σας για το προσεχές μέλλον;
Μετά από ένα διάλειμμα λόγω λοιπών υποχρεώσεων από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, έχουμε μόλις ξεκινήσει να δουλεύουμε σε νέα κομμάτια και να στοιχειοθετούμε τις βάσεις για το επόμενο album. Για αυτό το λόγο δεν έχουμε και κοντινά σχέδια για live εμφανίσεις.

Καλή επιτυχία σε ότι κι αν κάνετε ο επίλογος δικός σας.
Ευχαριστούμε και πάλι για το ενδιαφέρον και τη φιλοξενία.  Κλείνουμε με δύο μόνο λέξεις προς το παρόν: “mutatis mutandis” και η συνέχεια μέσα στο 2016.



by Kavaldi 

No comments:

Post a Comment