[Quick Fixes] Wyatt E. - Mount Sinai/Aswan

Wyatt E.-Mount Sinai/Aswan
Κατα καιρούς έρχονται στο email του downtuned διάφορα όμορφα και φρέσκα πράγματα για τα οποία πάντα μετανιώνω που δεν έχω περισσότερο χρόνο να κάνω έστω και μια μικρή αναφορά εδώ στην ιστοσελίδα.
Ευτυχώς υπάρχουν και οι εκπομπές μέσω του webradio του downtuned όπου είναι και πιο άμεση η επαφή με το ακροατήριο και σώζω κάπως την παρτίδα και δε νιώθω και τήψεις που δεν πρόλαβα να γράψω δυο αράδες για όλα αυτά τα όμορφα πράγματα που φτάνουν στ' αυτιά μου.


Ένα από αυτά λοιπόν είναι και τούτο 'δω το "μικρό" EP των Wyatt E. από το Βέλγιο το οποίο αν και απαρτίζεται από δύο μόνο μουσικά κομμάτια φτάνει σε διάρκεια τα 27 λεπτά. Η μουσική τους είναι ένα ιδιαίτερα αργό μείγμα doom, drone, post με έντονη ανατολίτικη χροιά. Δεν είναι τυχαίο ούτε το θέμα του εξώφυλλού τους άλλωστε αλλά ούτε και οι τίτλοι που επέλεξαν (Mount Sinai/Aswan) και είναι όπως και οι ίδιοι χαρακτηριστικά δήλωσαν στο μήνυμα τους προς εμάς: "influenced by the Orient culture & lost civilizations".

 Προσωπικά νομίζω ότι αυτή η αμιγώς ανατολίτικη χροιά κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον το EP αυτό που παρόλο το αργό του τέμπο (μας αρέσει) εμπεριέχει σε όλο του το μήκος μια εκστατική κλιμάκωση μέσα από επαναλαμβανόμενα μοτίβα αρκεί να έχετε την υπομονή να τα παρακολουθήσετε. Αν όλα τα παραπάνω σας κίνησαν την περιέργεια τότε κάντε ακόμα ένα κλικ και ακούστε το EP από το bandcamp του συγκροτήματος, νομίζω ένα άκουσμα θα σας πείσει.



Bandcamp  |

by Sotos


No comments:

Post a Comment