[Live Report] 45Rats, Burn the Sun, the Curf @An Club, Athens 25/09/2015

45Rats, Burn the Sun, the Curf @An Club, Athens 25/09/2015
Ο Σεπτέμβρης έχει μπει για τα καλά και μαζί του έφερε τη νέα season των εγχώριων live... Έτσι λοιπόν, την Παρασκευή 25 του μήνα βρεθήκαμε για ακόμα μία φορά στο AN Club και παρακολουθήσαμε τους 45Rats μαζί με τους Burn the Sun και τους παλιούς γνώριμους  The Curf.
Το AN μπορεί να μην γέμισε, αλλά όλοι μας απολαύσαμε τρεις μπάντες με διαφορετικό ύφος, που η κάθε μία τους αγαπάει αυτό που παίζει...









45Rats, Burn the Sun, the Curf @An Club, Athens 25/09/2015
Οι The Curf, επέστρεψαν με νέο EP, από το οποίο και ακούσαμε κάποια κομμάτια. Ο ήχος τους δεν μπορεί να μπει στα στενά πλαίσια του stoner, μιας και υπάρχουν αρκετά southern στοιχεία αλλά και ψυχεδέλειας. Παρόλο που όλο αυτό σου δίνει μία heavy αίσθηση κρατούν τον ήχο τους «καθαρό». Παρακολουθήσαμε μια μπάντα με εμπειρία, άρτια δεξιοτεχνία και επικοινωνιακή σκηνική παρουσία, όπου δεν μπορούσες να μην τους προσέξεις. Το rhythm section έδινε ένα σταθερό και βαρύ groove και η φωνή είχε το απαραίτητο γρέζι που χρειάζεται. Μας μετέφεραν συνεχώς το κέφι και τη διάθεσή τους, αλλά εκεί που πόνταραν ήταν στις κιθάρες τους: έδωσαν μεγάλη έμφαση στα κιθαριστικά κομμάτια τους, τα οποία είναι και εξαιρετικά, γεμάτα ψυχεδελικά αλλά και πιο metal solos. Στο τέλος σφράγισαν την εμφάνισή τους με μία εξαιρετική διασκευή στους Black Sabbath και το "Hand of Doom" και δεν μας άφησαν το περιθώριο να μην ευχαριστηθούμε ό,τι ήδη είχαμε ακούσει. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ακολουθήσουμε την εκ νέου πορεία των The Curf!


45Rats, Burn the Sun, the Curf @An Club, Athens 25/09/2015
Στη συνέχεια είδαμε τους Burn the Sun, τους φρεσκότερους και νεότερους όλων. Πέρσι ακούσαμε το πρώτο τους EPCrack of Dawn”, σε ένα release show το οποίο ακόμα θυμόμαστε. Ξεκινώντας πάλι με stoner, ακούσαμε και πολλά sludge στοιχεία. Σε σχέση με τον ήχο τους στο EP, είδαμε μια άλλη οπτική της μπάντας, ακούσαμε εντονότερα τις παραμορφώσεις στον ήχο, αλλά και στη φωνή που ήταν αισθητά πιο brutal. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ίδιοι το απολάμβαναν και το ίδιο έκανε και το κοινό, επομένως δε μπορούσες να μην περάσεις ωραία και μόνο λόγω ατμόσφαιρας. Ακούσαμε και κάποια νέα κομμάτια τους, τα οποία και αυτά κινούνται σε ένα πιο sludge- post μονοπάτι. Πρόκειται για δεμένη μπάντα που έδωσε έμφαση στο χάος που μπορεί να δημιουργηθεί από παραμορφωμένες κιθάρες και βαλτώδη φωνητικά. Εν τέλει είναι ευχάριστο να τους παρακολουθείς, αφού σε κάθε live τους, πιάνουμε και κάτι διαφορετικό στον ήχο τους.


45Rats, Burn the Sun, the Curf @An Club, Athens 25/09/2015
Στο τέλος λοιπόν, κατά τα μεσάνυχτα, εμφανίστηκαν οι 45Rats, οι οποίοι μετά τη περσινή τους κυκλοφορία “Electric”, ετοίμασαν νέο υλικό, το οποίο επίσης ακούσαμε. Κάνοντας μια αλλαγή στον ευρύτερο βαρύ ήχο που ήδη είχαμε απολαύσει, χορέψαμε στο groove των κομματιών: το κοινό ακούραστο από τους Curf και Burn the Sun, που είχαν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους, είχαν τη διάθεση να κλείσουν τη βραδιά κουνώντας ρυθμικά τους γοφούς τους. Ομολογουμένως, πρόκειται για μία μπάντα που μπορεί να σε βάλει στο ρυθμό της και να την παρατηρείς καθ’ όλη τη διάρκεια που παίζουν και μάλιστα δείχνουν ότι και το έχουν και το χαίρονται. Ουσιαστικά, κανείς τους δεν φαινόταν περισσότερο από τον άλλο και όλοι μαζί έδιναν ένα έντονο ρυθμικό groove με πολλά blues αλλά και proto-punk στοιχεία. Τα νέα τους κομμάτια ακούστηκαν στο γνώριμο instrumental μονοπάτι τους, πιο καλοδουλεμένα και παιγμένα με άνεση live. Όσο προχωρούσε η βραδιά η ένταση ανέβαινε και το fuzz δεν σταμάτησε groove-άρει. Στο τέλος του setlist, το κοινό φάνηκε πως είχε απολαύσει τη βραδιά, ζήτησε «ακόμα ένα» κομμάτι και άκουσε άλλη μία διασκευή στους Sabbath, με το "Children of the Grave".

Η βραδιά έκλεισε με τις καλύτερες εντυπώσεις και γενικώς δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις, διότι όλες οι μπάντες είναι στο χώρο πριν το 2010 και συνεχίζουν και οι τρεις να μας δίνουν κυκλοφορίες και live, τα οποία κανείς δεν πρέπει να χάνει. Όλοι τους μπορούν να σε κάνουν να απολαύσεις μια συναυλία, είτε γιατί είναι δεξιοτέχνες, είτε γιατί παίζουν περισσότερο πρωτότυπα πράγματα. Πολύ καλές εντυπώσεις μας άφησε και το γεγονός ότι, παρά την καθυστέρηση στην έναρξη του live, όλες οι μπάντες έπαιξαν σε εύλογο χρόνο, αρκετό για να τις απολαύσεις και για να μην κουραστείς ταυτόχρονα. Αυτό που κρατήσαμε είναι οτι όλοι τους βρίσκονται στο μεταίχμιο νέων κομματιών και κυκλοφοριών που θέλουμε πολύ να ακούσουμε.

by Gaia
(φωτογραφίες Δραγγανά Χριστίνα)



No comments:

Post a Comment