[Quick Fixes] Naxatras - Naxatras

Naxatras debut album artwork
Ξέρω οι περισσότεροι θα το έχετε ήδη ακούσει το άλμπουμ αλλά λόγω έλλειψης χρόνου δεν υπήρχε δυνατότητα να γράψω κάτι νωρίτερα. Επειδή όμως δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη μια τέτοια κυκλοφορία και δε θα θέλαμε να λείπει από το downtuned μια καταχώρηση γι' αυτό το άλμπουμ είπα να πω δυο λόγια στα πεταχτά. Naxatras λοιπόν... συγκρότημα που μετράει 3 χρόνια ζωής και μόλις τον Απρίλιο που μας πέρασε κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ.
Δε θα μπω σε λεπτομέρειες όσον αφορά στο στυλ τους γιατί θα φλυαρίσω και δεν προλαβαίνω. Αυτά που χρειάζεται να ξέρετε εν συντομία είναι ότι ο ήχος τους συνδυάζει στοιχεία από heavy rock με ψυχεδελικές, ατμοσφαιρικές μελωδίες με τριπαριστά σημεία που σε συνδυασμό με την κατάλληλη παραγωγή μας γυρνάνε ηχητικά μερικές δεκαετίες πίσω.
Κατά τη γνώμη μου η επιλογή των παιδιών να ηχογραφήσουν ζωντανά (!) το δίσκο τους σε ένα πλήρως αναλογικό και μόνο αναλογικό στούντιο (Magnetic Fidelity) ήταν άκρως επιτυχημένη και έδωσε στην πρώτη τους δουλειά τη χροιά, το χαρακτήρα και την αναγνωρισιμότητα που πολλοί παλεύουν αλλά λίγοι καταφέρνουν να πετύχουν.
Η ηχογράφηση έγινε ζωντανά στη διάρκεια μόνο μιας μέρας (!). Αυτό προφανώς δείχνει ότι έχουν ρίξει πολλή δουλειά σαν συγκρότημα κι αισθάνονται άνετοι να μπουν και να παίξουν αυτό που πραγματικά φαίνεται να γουστάρουν, καθώς και να το αποδώσουν με τον πιο σωστό και άμεσο τρόπο ώστε να φτάσει στα αυτιά μας αυθεντικό και «βρώμικο». Τόσο η μουσική όσο και τα φωνητικά είναι εκεί που πρέπει να είναι για το συγκεκριμένο είδος μουσικής. Δίχως περιττά «γυαλίσματα» στον ήχο και δίχως υπερβολές. Καλή συνέχεια ευχόμαι, χρειαζόμαστε τέτοια παραδείγματα στην εγχώρια σκηνή.

by Sotos


No comments:

Post a Comment