[Review] Korsikov - Korsikov ep

Το Αθηναϊκό κοινό γνωρίζει εδώ και χρόνια τους Korsikov, μία μπάντα που είναι τόσο χαμηλών τόνων, όσο και χαμηλών συγχορδιών. Αποτελούμενοι από τρία μέλη, χωρίς να βλάπτουν μπασίστες, όπως λένε, οι Korsikov ξέρουν να φτιάχνουν βαρύτατη old school doom ατμόσφαιρα με τις δύο κιθάρες τους. Σε όσα live τους έχουμε δει, έχουμε μείνει παραπάνω από ικανοποιημένοι...

Το πρώτο τους EP είναι πράγματι ένα σημαντικό γεγονός αν σκεφτεί κανείς πόσο καιρό έχουν δουλευτεί τα κομμάτια που το αποτελούν. Οι Korsikov είναι ένα συγκρότημα που μετράει δεκαετία στον μουσικό underground (ultra) heavy χώρο και το μόνο σίγουρο είναι πως η πρώτη τους κυκλοφορία δε θα μπορούσε να είναι παρά ολοκληρωμένη και ικανή να σε βάλει στους ρυθμούς της από την πρώτη νότα. Τα κομμάτια τα γνωρίζουμε από τις ζωντανές τους εμφανίσεις και πιστεύουμε ότι η «υλική» τους πλέον μορφή στη σειρά και στην αισθητική που θέλει η μπάντα, είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο. 

Το ομότιτλο EP αποτελείται από έξι κομμάτια punk doom ήχου. Οι επιρροές από Black Flag και EYEHATEGOD είναι εμφανείς. Γενικώς, πρόκειται για ακέραιο ήχο, χωρίς πολλές προσμίξεις κάτι το οποίο πάντα απολαμβάνεις περισσότερο απ’ ότι περιμένεις. Τα παιδιά φαίνεται να ξέρουν τι θέλουν από τη μουσική τους και μας το σερβίρουν ωμό χωρίς πολλά-πολλά.

Η διαδρομή ξεκινάει με την ταύτιση εικόνας (βλ. καζανάκι στο εξώφυλλο) και ήχου στο δίλεπτο και εισαγωγικό Punk (με P κεφαλαίο) "Kruella". Η συνέχεια γίνεται με βαρβάτα riff στο αγαπημένο "Pariah", που groovάρουν όσο πρέπει, με το οποίο δε μπορείς να μην κουνηθείς. Το "Rolling Stoned" που ακολουθεί δίνει περισσότερο την αίσθηση doom κομματιών της πρώιμης Electric Wizard εποχής με αργούς ρυθμούς και καπνούς να βγαίνουν από τα ηχεία στα πρώτα μισά, για να συνεχίσει σε sludge n’ roll πριν κλείσει με σεξυ κιθαριστικές μελωδίες. Στα ήδη υπάρχοντα κάφρικα φωνητικά ακούμε και τη φωνή του Σταύρου από τους Sadhus the smoking community, σε ντουέτο.  

Το "The Ballad (of the Blackout Romantic)" είναι ένα γρήγορο και κοφτό sludge-punk κομμάτι με πολλά πολλά riff, ιδανικά για headbanging. Πρόκειται επίσης για τη δεύτερη συμμετοχή στον δίσκο, αυτή τη φορά από τον Μπάμπη των Planet of Zeus, ο οποίος σιγοντάρει στις κραυγές του κομματιού. Προς το τέλος του EP βρίσκεται το "22:03", πάλι στο ευρύ ύφος της μπάντας με πολύ ωραία και βαρυά κοψίματα που θυμίζουν τους Neurosis, με χαρακτηριστικά τα ritual τύμπανα που σε βάζουν... τελετουργικά στον ήχο και τον κόσμο των Korsikov. Τέλος η (;) "BAKA" κλείνει το EP διανύοντας 46 δευτερόλεπτά με crust-punk διαθέσεις. 
Το EP των Korsikov αφενός τα έχει όλα μέσα, αφετέρου είναι όλα πολύ καλά δουλεμένα και απολαυστικά για το αυτί. Είναι μια κυκλοφορία που ακούς με πολύ άνεση και ευχαρίστηση ξανά και ξανά. Η παρουσίαση του δίσκου έγινε «μυστικά» στον γνωστό άγνωστο χώρο του Πειραιά, υπό την «επίβλεψη» των επίσης πολυαγαπημένων μας Sadhus the smoking community. Μαθαίνουμε από τα επακόλουθα αυτής της παρουσίασης ότι η φυσική μορφή του δίσκου θα ανακοινωθεί σύντομα από την Fuzz Ink Records, το μέχρι πρότινος γνωστό στούνιο για τις μεταξοτυπίες του γύρω από την ελληνική underground σκηνή. Γενικά, δεν υπάρχει τίποτα που να μην μας έχει ενθουσιάσει γύρω από την πρώτη κυκλοφορία των Korsikov και αναμένουμε τη συνέχεια.

facebook | bandcamp

by Gaia


No comments:

Post a Comment