[Interview] Down with Lizardia [GR]

Είχαμε την ευκαιρία να πούμε δυο κουβέντες με τους Lizardia και σας παρουσιάζουμε αυτήν την μίνι συνέντευξη.


Καλώς ήλθατε στο DT. Πείτε μας λίγα λόγια για το συγκρότημα σας, πότε και που ξεκινήσατε; Πως βρεθήκατε μεταξύ σας;
Τα χαιρετίσματά μας στα παιδιά του Downtuned Magazine and Radio που στηρίζoυν την ελληνική heavy rock σκηνή και εμάς εδώ και τόσα χρόνια. Η βάση του συγκροτήματος είναι ο Βόλος και σχηματίστηκε από τον Δημήτρη στα φωνητικά και τα αδέρφια Βασίλη και Κώστα σε κιθάρα και drums αντίστοιχα. Κάναμε παρέα αρκετά χρόνια πριν και δεν ήταν δύσκολο στο να συμφωνήσουμε στην δημιουργία ενός συγκροτήματος.  Ξεκινήσαμε δειλά δειλά κάπου στο 2004 με το όνομα Innersoul Trip υπό το οποίο βγάλαμε ένα demo το 2005, ενώ έναν χρόνο αργότερα η ονομασία άλλαξε στο περισσότερο κατάλληλο γι'αυτό που παίζουμε, Lizardia.

Ποιες θα λέγατε ότι είναι οι βασικές σας επιρροές;
Όλοι μας ακούγαμε και ακούμε τα ίδια συγκροτήματα και τα ίδια είδη μουσικής πάνω κάτω. Από την αρχή της δημιουργίας της μπάντας οι επιρροές ήταν τα πιο βαριά συγκροτήματα των 70s όπως οι Black Sabbath, οι Pentagram, οι Sir Lord Baltimore, η δεκαετία του ’80 με τους Trouble, Saint Vitus και φυσικά τα 90s όταν εμφανίστηκαν οι Kyuss, Sleep και πολλοί άλλοι.

Για τι θέματα μιλάτε στους στίχους σας; Τι σας κεντρίζει πιο πολύ το ενδιαφέρον;
Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα concept όσον αφορά στους στίχους. Μπορεί να γράψουμε για κοινωνικά ή προσωπικά θέματα, χαρούμενα ή δυσάρεστα, με την ίδια ευκολία που θα καταπιαστούμε με μία ταινία ή ένα βιβλίο. Πραγματικά, ανάλογα με την «έμπνευση» της στιγμής.

Σας ενδιαφέρει η επικοινωνία με το κοινό, σε όλα τα επίπεδα, ή παίζετε καθαρά για τον εαυτό σας;
Στην αρχή παίζαμε για εμάς και τους φίλους μας. Τα τελευταία χρόνια  θέλουμε να μεταφέρουμε τη μουσική μας παντού, είτε πάνω στο σανίδι είτε εκτός συναυλιακών χώρων. Η επαφή με το κοινό είναι σημαντική εάν θέλεις να έχεις ένα συγκρότημα που περιμένεις να εκτιμήσει ο οπαδός της μουσικής. Μας αρέσει να βρισκόμαστε και με άλλες μπάντες και φίλους ώστε να μπορούμε να περνάμε όλοι καλά.

Νιώθετε κομμάτι κάποιας συγκεκριμένης "σκηνής" στην οποία θέλετε να συμμετέχετε & να συμβάλετε ή σας αφήνει αδιάφορους κάτι τέτοιο?
Νιώθουμε και θέλουμε να είμαστε κομμάτι της heavy rock σκηνής γιατί είναι η μουσική που αγαπήσαμε περισσότερο και η μουσική μέσω της οποίας εκφραζόμαστε με τους Lizardia. Στην Ελλάδα, οι μπάντες του είδους έχουν ανεβάσει πολύ το επίπεδο με τις κυκλοφορίες τους τα τελευταία χρόνια και θα είναι μεγάλη η ικανοποίηση αν μπορέσουμε και εμείς να πούμε ότι συμβάλλαμε έστω και λίγο στο να ανέβει το επίπεδο. Και επειδή η ορολογία heavy rock δεν είναι τόσο συγκεκριμενοποιημένη, να πούμε ότι τα συγκροτήματα που μας επηρέασαν, από τα οποία κάποια αναφέρθηκαν παραπάνω, θεωρούμε ότι ευρύτερα, παίζουν heavy rock.

Πώς φαντάζεστε το συγκρότημα σε δέκα χρόνια;
Δεν έχουμε ιδέα! Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε αν θα υπάρχουμε σε έναν χρόνο γι'αυτό και δεν μπορούμε να φανταστούμε τίποτα.

Ποιον γνωστό καλλιτέχνη θα θέλατε για “guest” στον δίσκο σας & γιατί;
Σε αυτήν ερώτηση θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά ονόματα αλλά αυτός ο οποίος θα θέλαμε να κάνει φωνητικά σε κομμάτι μας είναι ο Wino. Είναι τεράστιο κομμάτι της ευρύτερης σκηνής και εκτός της φοβερής έκφρασης της φωνής του, έχει μεγάλο ταλέντο στην σύνθεση κομματιών, όπως επίσης έχει δημιουργήσει και κάποια από τα καλύτερα συγκροτήματα στο είδος.

Ποια είναι τα πλάνα σας για το προσεχές μέλλον;
Έχουν κανονιστεί κάποια live σε διάφορες πόλεις, ενώ μέσα στη χρονιά θα αρχίσουμε να γράφουμε καινούργια κομμάτια με σκοπό την κυκλοφορία του 2ου μας δίσκου.

Καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνετε, ο επίλογος δικός σας.
Σε ευχαριστούμε πολύ, όπως ευχαριστούμε και όλους όσους μας στήριξαν από την αρχή, βοηθώντας μας να συνεχίσουμε να γράφουμε μουσική για εμάς τους ίδιους. Θα περνάμε καλά όπου βρισκόμαστε και να φροντίζετε κι εσείς το ίδιο. Love and Smoke.




by Kavaldi 

No comments:

Post a Comment