[Interview] Down with Contra Limit [GR]

contra limit
photo by Ioanna Kitrou
Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τους Contra Limit και σας παρουσιάζουμε αυτήν την μίνι συνέντευξη.


Καλώς ήλθατε στο
DT
. Πείτε μας λίγα λόγια για το συγκρότημα σας, πότε & που ξεκινήσατε; Πως βρεθήκατε μεταξύ σας;
Η μπάντα ξεκίνησε στα τέλη του 2008 , όταν ακόμα ήμασταν μαθητές Λυκείου στη Σύρο. Οπότε το πώς βρεθήκαμε ήταν σχετικά εύκολο, αλλά το τρομερό είναι ότι βρεθήκανε 5 άτομα (5 ήμασταν τότε) στο ίδιο σχολείο, στην ίδια τάξη που να παίζουν και να γουστάρουν πάνω κάτω την ίδια μουσική. Τώρα πλέον που μεγαλώσαμε λίγο, η βάση μας είναι στην Αθήνα.


Ποιες θα λέγατε ότι είναι οι βασικές σας επιρροές;
Ο 70's ήχος σε συνδυασμό με τη desert σκηνή της California.
Από την άλλη γουστάρουμε πολύ και μπάντες που παίζουν πιο σύγχρονο rock n roll (Clutch, Velvet Revolver k.a) αλλά και blues!


Για τι θέματα μιλάτε στους στίχους σας; Τι σας κεντρίζει πιο πολύ το ενδιαφέρον;
Οι στίχοι γενικότερα ποικίλουν. Μιλάνε για κοινωνικά θέματα, προσωπικά, όνειρα, γυναίκες (είτε πραγματικές είτε ακόμα και φανταστικές). Δεν έχουμε κανένα περιορισμό πάντως.

Σας ενδιαφέρει η επικοινωνία με το κοινό, σε όλα τα επίπεδα, ή παίζετε καθαρά για τον εαυτό σας;
Αρχικά μια μπάντα ξεκινάει απλά επειδή θέλει να παίξει μουσική. Τώρα πλέον σίγουρα θέλεις αυτό που κάνεις να έχει και ανταπόκριση. Οπότε ναι μας ενδιαφέρει η επικοινωνία με το κοινό, έχουμε πολλούς στόχους σαν μπάντα αλλά θέλουμε πάντα να περνάμε καλά.


Νιώθετε κομμάτι κάποιας συγκεκριμένης "σκηνής";
Στην οποία θέλετε να συμμετέχετε & να συμβάλετε ή σας αφήνει 

αδιάφορους κάτι τέτοιο;
Η ελληνική heavy rock σκηνή είναι εμφανές ότι τα τελευταία χρόνια έχει συνεχώς ανοδική πορεία ακόμα και στο εξωτερικό. Νιώθουμε κομμάτι της σκηνής παρόλα αυτά δεν μας ενδιαφέρει κάποια ταμπέλα ιδιαίτερα. Στην ουσία όλα είναι rock n roll και απλά μουσική. Σίγουρα πάντως νιώθουμε και μείς κομμάτι της αγγλόφωνης ελληνικής underground σκηνής που συνεχώς ανεβαίνει προς την επιφάνεια.

Πώς φαντάζεστε το συγκρότημα σε δέκα χρόνια;
Φανταζόμαστε κατά αρχάς την μπάντα να υπάρχει. Να ανεβάζουμε συνέχεια τον πήχη ψηλότερα και να περιοδεύουμε. Άλλωστε αυτό είναι το πιο ωραίο κομμάτι της υπόθεσης.

Ποιον γνωστό καλλιτέχνη θα θέλατε για “guest” στον δίσκο σας και γιατί;
Η αλήθεια είναι πως η λίστα είναι ατέλειωτη. Τώρα αναγκαστικά θα μιλήσω προσωπικά και θα πω πως θα ήθελα με ένα μαγικό τρόπο να έκανε guest σε δίσκο μας, ο Jim Morrison. Επειδή όμως αυτό δεν γίνεται θα πω πως θα μέτραγε να παίξει τύμπανα σε κάποιο κομμάτι μας ο Brant Bjork, ή να κάνει κάποια φωνητικά η Elin από τους Blues Pills, ή να χώσουν κάποια σόλο ο Slash και ο Gary Clark Jr, ή έστω να απαγγείλει κάτι βλάχικο ο Seasick Steve!

Ποια είναι τα πλάνα σας για το προσεχές μέλλον;
Τα σχέδια μας για το μέλλον τώρα που έχουμε στα χέρια το πρώτο μας full length album με τίτλο ‘Between Hay and Grass’ είναι να περιοδεύσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε για την προώθησή του και σιγά σιγά να γράψουμε νέα μουσική που θα αποτελέσει τον επόμενο μας δίσκο!

Καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνετε, ο επίλογος δικός σας.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη συνέντευξη παίδες, σας περιμένουμε 22 Οκτωβρίου στο Release Party του δίσκου μας , στο Second Skin! Καλή συνέχεια και σε σας!



by Kavaldi 

No comments:

Post a Comment