[Interview] Down with Hogg [GR]

hogg
Είχαμε την ευκαιρία να πούμε δυο λόγια με τους HOGG και σας παρουσιάζουμε αυτήν την μίνι συνέντευξη.


Καλώς ήλθατε στο DT. Πείτε μας λίγα λόγια για το συγκρότημα σας, πότε και που ξεκινήσατε;
Γεια σε όλους, είμαστε οι Hogg από την Θεσσαλονίκη. Η ιστορία μας μάλλον θυμίζει μία κλασική ιστορία μπάντας που ξεκίνησε κάπου μέσα 2009. Κιθαρίστας ψάχνει drummer. Αφού τον βρήκε και τον έπεισε πόσο φοβερός είναι, μαζί έπιασαν και έναν τραγουδιάρη και τον πλάκωσαν στα heavy riffs. Όπως είναι γνωστό στους τρεις ο τέταρτος είναι αναγκαίος και σε τέτοιο τρίο χωρούσε μόνο ένας μπασίστας. Η ιστορία απέδειξε για άλλη μία φορά ότι οι drummer δεν μπορούν να στεριώσουν για πολύ καιρό σε μία παρτούζα, οπότε μετά από πολλές προσπάθειες καταλήξαμε με τον Jesus στα Drums. And as you know, Nobody fucks with the Jesus.

Πως βρεθήκατε μεταξύ σας;
Με πολύ σεξ και αρκετή βία. Σοβαρά.

Ποιες θα λέγατε ότι είναι οι βασικές σας επιρροές;
Υπάρχουν πολλές μουσικές επιρροές όπως οι Queens of the Stone Age, Orange Goblin, Danzig, Fu Manchu, Black Sabbath... Αλλά όπως και οι περισσότερες μπάντες, δεν θέλουμε να ακουγόμαστε ακριβώς όπως οι επιρροές μας.

Για τι θέματα μιλάτε στους στίχους σας; Τι σας κεντρίζει πιο πολύ το ενδιαφέρον;
Κοίτα. Το κάθε τραγούδι μιλάει για κάτι διαφορετικό. Όπως και η ζωή είναι πολύπλευρη έτσι και η έμπνευση για στίχους προέρχεται από πολλά εναύσματα. Αν ενδιαφέρει κάποιον, καλό θα ήταν να τους διαβάσει. Πάντως, όπως μάλλον έχεις καταλάβει ήδη, δεν υπάρχει καμία δόση humor. Δεν μας αρέσει το humor.

Σας ενδιαφέρει η επικοινωνία με το κοινό, σε όλα τα επίπεδα, ή παίζετε καθαρά για τον εαυτό σας;
Βασικά αν εξαιρέσεις τον τραγουδιάρη που παίζει για τις γκόμενες, οι υπόλοιποι γουστάρουμε να παίζουμε μουσική. Είναι ωραίο να βλέπεις τον κόσμο να ενδιαφέρετε για την μουσική σου. Αλλά σίγουρα δεν είναι αυτοσκοπός.

Νιώθετε κομμάτι κάποιας συγκεκριμένης "σκηνής" στην οποία θέλετε να συμμετέχετε & να συμβάλετε ή σας αφήνει αδιάφορους κάτι τέτοιο;

Παγερά αδιάφορους. Υπ’ όψιν δεν έχουμε πρόβλημα με καμία μπάντα και ούτε θέλουμε να αποκτήσουμε. Δεν νιώθουμε όμως κομμάτι από τίποτα. Παίζουμε ένα είδος Stoner rock αν θέλει κάποιος να βάλει μία ταυτότητα. Αλλά το ενδιαφέρον της μπάντας επικεντρώνεται στο να γράφει και να παίζει μουσική.


Πώς φαντάζεστε το συγκρότημα σε δέκα χρόνια;
Σαν κάτι αποτυχημένα Rock Star reunions βλέπε τύπου Motley Crew και Deep Purple. Α! Και μην ξεχάσουμε τους Whitesnake!

Ποιον γνωστό καλλιτέχνη θα θέλατε για “guest” στον δίσκο σας και γιατί;
Υπάρχουν πολλοί που θα θέλαμε... Κάποιος που ήρθε τώρα στο μυαλό μας και συμφωνούμε όλοι είναι ο Tony Iommi. Ο σεβασμός σε αυτόν τον άνθρωπο για αυτά που έχει κάνει στην ζωή του είναι απεριόριστος. Είναι πολύ κρίμα που αρρώστησε.


Ποια είναι τα πλάνα σας για το προσεχές μέλλον;
Αυτή τη στιγμή ηχογραφούμε το δεύτερο μας album που ελπίζουμε να είναι έτοιμο αρχές του καινούριου έτους (2016), και μόλις βγει έχουμε σκοπό να κάνουμε κάποια live για να το κάνουμε support. Μέχρι να βγει έχουμε προγραμματισμένα δύο live, ένα Θεσσαλονίκη στο 8ball πάνω με Naxatras στης 19 Σεπτεμβρίου 2015 και πρώτη φόρα στην Αθήνα με Craang και Naxatras στης 24 Σεπτεμβρίου στο Αν club. Για λεπτομέρειες μπείτε στο FB.

Καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνετε ο επίλογος δικός σας.
Να είσαι καλά και ευχαριστούμε πολύ για τον επίλογο! Θα τον κρεμάσουμε στο Studio!


by Kavaldi 

No comments:

Post a Comment