[Review] Smoke - Not at Home Chapter II

Οι Smoke είναι ένα συγκρότημα από την Ξάνθη που οριακά μετράει ένα χρόνο ζωής. Η μουσική τους κινείται μέσα στα, όχι τόσο στενά όρια μεταξύ blues, hard και heavy rock. Το τριμελές συγκρότημα απαρτίζεται από τους:  Βασίλη Παπαδόπουλο στην κιθάρα και στη φωνή, Νίκο Ναλμπάντη στα τύμπανα και τον Κώστα Χατζησταύρο στο μπάσο και στη φωνή.
Το EP "Not at Home: Chapter 2" κυκλοφόρησε το Μάιο, με διαφορά 2,5 μηνών περίπου από το πρώτο EP-demo "Not at Home Chapter 1". Η παραγωγή είναι σε εμφανώς ανεβασμένο επίπεδο σε σχέση με το demo και αυτό δείχνει ότι τα παιδιά ασχολήθηκαν στον συγκεκριμένο τομέα για να πετύχουν κάτι καλύτερο και ότι η δουλειά που έγινε στα στούντιο της Flow Recordings μόνο τυχαία δεν ήταν. Ήχος "γεμάτος", με όγκο, με γκρουβ και με όλα τα όργανα "στην επιφάνεια" χωρίς να χάνεται τίποτα. Επαγγελματική δουλειά από ένα νεανικό
συγκρότημα που μάλλον πήρε πολύ σοβαρά αυτό που θέλει να κάνει, και ηχητικά και συνθετικά, και είναι κάτι που επιβεβαιώνεται κι από τις ζωντανές τους εμφανίσεις. Δε βρίσκεις κάθε μέρα στην Ελλάδα πρωτοεμφανιζόμενο συγκρότημα με μέλη σε τέτοιες ηλικίες που να σου δίνει τόσα καλά σημάδια. Να πω την αλήθεια τα τρία τραγούδια στο EP αυτό μου φάνηκαν λίγα (σε ποσότητα), αφού η ροή τους είναι τόσο φυσιολογική και απολαυστική που στο τέλος του Wisdom πάντα θέλω λίγο ακόμα. Προσωπικά μου δίνουν την εντύπωση ότι διάλεξαν να παίξουν τη μουσική που τους ταιριάζει απόλυτα γιατί φαίνεται να τους βγαίνει αβίαστα. Δε μπήκαν στο λούκι και δεν ακολούθησαν τυφλά τις τρέχουσες τάσεις της εποχής. Δείχνουν να νιώθουν αυτό που παίζουν και αυτό και το πρώτο και βασικό συστατικό για ένα σωστό αποτέλεσμα, τόσο συνθετικά όσο και για το θέμα των ζωντανών εμφανίσεων.
Ίσως το μόνο "ψεγάδι" που μπορώ να βρω είναι το ότι επέλεξαν να βγάλουν ένα demo κι ένα EP τόσο κοντά χρονικά το ένα με το άλλο ενώ θα μπορούσαν να καθυστερήσουν μερικούς μήνες και να βγάλουν ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ με την παραγωγή του 'Chapter 2' και να κάνουν πολύ μεγαλύτερο "μπαμ" στην ντόπια σκηνή, και όχι μόνο, και ίσως να προσελκύσουν τα βλέματα και κάποιου Label.
Οι Smoke επέλεξαν να κρατήσουν δύο βασικές φωνές στα τραγούδια τους, για μεγαλύτερη ποικιλία. Θεωρώ ότι ήταν καλή ιδέα αλλά στο τελικό αποτέλεσμα σίγουρα φαίνεται η τεράστια διαφορά μεταξύ του Βασίλη και του Κώστα στα φωνητικά, με τον δεύτερο να έχει πολλά περισσότερα περιθώρια βελτίωσης ώστε να φτάσει τη φωνή του Βασίλη.
Όπως και να 'χει, το τρίο από την Ξάνθη έχει δώσει όλα τα διαπιστευτήρια που χρειάζεται ένα νέο συγκρότημα για να σου τραβήξει την προσοχή. Έχει το πάθος του νέου, και δείχνει να έχει την ωριμότητα για να συνεχίσει στον πολύ καλό δρόμο που ξεκίνησε να χαράζει. Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία, πολλές ζωντανές εμφανίσεις και μια ολοκληρωμένη δουλειά σύντομα.

.sotos.


No comments:

Post a Comment