[Interview] Down with Hypnotic Nausea [GR]

Οι Hypnotic Nausea είναι μία, κατά βάση, post rock μπάντα αλλά έχει καταφέρει να ενσωματώσει στον ήχο της πάρα πολλά στοιχεία από το metal, stoner, ambient και ηλεκτρονική, έχοντας σαν στόχο να δημιουργήσει ένα ενιαίο πακέτο οπτικοακουστικού θεάματος.. Διαβάστε τι μας είπαν στο νέο "Down with.." που ακολουθεί.

Καλώς ήλθατε στο DT. Πείτε μας λίγα λόγια για το συγκρότημα σας, πότε και που ξεκινήσατε; Πως βρεθήκατε μεταξύ σας;
Καταρχήν σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση σας για αυτή την συνέντευξη. Είμαστε μια παρέα που ξεκίνησε να συζητά την δημιουργία μιας κολεκτίβας ανθρώπων στα μέσα του 2013 στο Αγρίνιο, με σκοπό τον συνδυασμό μουσικής και εικόνας. Όλοι μας προερχόμασταν από διαφορετικά συγκροτήματα και μουσικά είδη οπότε αυτό που μας κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν το ‘’πάντρεμα’’ όλων αυτών των στοιχείων. Και χρησιμοποιούμε την λέξη κολεκτίβα και όχι συγκρότημα διότι στο γενικότερο πλαίσιο της φιλοσοφίας του DIY που μας χαρακτηρίζει υπάρχουν μέλη μας που δεν εμφανίζονται on stage αλλά δουλεύουν έτσι ώστε ό,τι κυκλοφορεί κάτω από το όνομά μας να έχει τον δικό μας δημιουργικό έλεγχο, από τα artwork, τον ήχο μας, μέχρι και τα videoclips ή τα video που συνήθως προβάλλονται στις ζωντανές εμφανίσεις μας.

Ποιες θα λέγατε ότι είναι οι βασικές σας επιρροές;
Πολλές και διαφορετικές. Αγαπάμε μουσικές από το κλασσικό ροκ, από το kraut, την ηλεκτρονική μουσική, πολλές κινηματογραφικές μουσικές. Γενικά είμαστε ανοιχτοί ως ακροατές.

Για τι θέματα μιλάτε στους στίχους σας; Τι σας κεντρίζει πιο πολύ το ενδιαφέρον;

Κατά βάση κοινωνικά και ουμανιστικά θέματα. Μας εξιτάρει η μελέτη του ανθρώπου και της συμπεριφοράς του μέσα στα πλαίσια συγκεκριμένων κοινωνικών συνθηκών. Όσο για το θέμα των στίχων, πολλές φορές επιλέγουμε να μιλήσουμε μέσα από samples που χρησιμοποιούμε.

Σας ενδιαφέρει η επικοινωνία με το κοινό, σε όλα τα επίπεδα, ή παίζετε καθαρά για τον εαυτό σας;
Σαφέστατα και μας ενδιαφέρει αλλά όχι με την παραδοσιακή έννοια του όρου. Δεν θα μας δεις να ξεσηκώνουμε τον κόσμο για χειροκροτήματα ή με ευχαριστίες μας να διακόπτουμε την ροή της μουσικής. Μας ενδιαφέρει το ‘’ταξίδι’’ που θα κάνει ο καθένας με την μουσική μας ανενόχλητος από τέτοιους παράγοντες. Μας ενδιαφέρει πολύ αυτό που λέμε παράσταση…

Νιώθετε κομμάτι κάποιας συγκεκριμένης "σκηνής"; Στην οποία θέλετε να συμμετέχετε & να συμβάλετε ή σας αφήνει αδιάφορους κάτι τέτοιο;
Τα τελευταία χρόνια η ελληνική σκηνή παράγει μονίμως διαμάντια! Πέρα από μπάντες που μας συνδέει προσωπική φιλία θεωρούμε τον εαυτό μας φίλους με όλα τα παιδιά που τρέχουν μια μπάντα, ανεξαρτήτως είδους, που η ζωή τους είναι αρκετά όμοια με την δική μας. Η ελληνική σκηνή μας δίνει κουράγιο και δύναμη σε ό,τι δυσκολία προκύπτει για να συνεχίσουμε νιώθοντας μέρος μιας μεγάλης οικογένειας που κοινό σημείο έχει σίγουρα την δημιουργία και την έκφραση.

Πώς φαντάζεστε το συγκρότημα σε δέκα χρόνια;

Δυνατότερο και με πιο διευρυμένους μουσικούς ορίζοντες, με μερικούς ωραίους concept δίσκους επιπλέον, το ίδιο αγαπημένο και ενωμένο με τώρα και με συνέπεια και αγάπη σε αυτό που παράγει. 

Ποιον γνωστό καλλιτέχνη θα θέλατε για “guest” στον δίσκο σας & γιατί;

Νομίζουμε πως θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μας έπαιζε στον καινούριο δίσκο μας, στα πιο σαουντρακικά μέρη, ronroco ο Gustavo Santaolalla. Μας αρέσει πολύ η δουλειά του και θεωρούμε ότι έχουμε κοινή κινηματογραφική αισθητική γύρω από τη μουσική. Για τον ίδιο λόγο θα αναφέραμε και τον Glover Gill.

Ποια είναι τα πλάνα σας για το προσεχές μέλλον;
Να ολοκληρώσουμε τις εμφανίσεις μας που έχουν ανακοινωθεί από την προσωπική μας σελίδα στο facebook και μετά να συνεχίσουμε την διαδικασία παραγωγής του δεύτερού μας album.

Καλή επιτυχία σε ότι & αν κάνετε ο επίλογος δικός σας.
Σας ευχαριστούμε για την στήριξή σας όχι μόνο σε εμάς αλλά και σε όλη την ελληνική underground σκηνή. Καλή δύναμη και κουράγιο σε ότι κάνετε!


No comments:

Post a Comment