[Interview] Down With Hedvika [GR]

hedvika
Οι Hedvika είναι μια μπάντα που τα τελευταία χρόνια τιμάει το σανίδι σε κάθε της εμφάνιση και συνδυάζει με πολύ ωραίο τρόπο την ατμόσφαιρα του post με την αγριότητα του sludge και του black. Παρακάτω ακολουθεί ένα ολόφρεσκο "Down with.." και μπορείτε να διαβάσετε τι μας είπαν..



Καλώς ήλθατε στο DT. Πείτε μας λίγα λόγια για το συγκρότημα σας, πότε και που ξεκινήσατε; Πως βρεθήκατε μεταξύ σας;
Η μπάντα ξεκίνησε την άνοιξη του 2011 στην Αθήνα, μεταξύ φίλων για να εκφραστούμε μέσα από αυτό που αγαπάμε περισσότερο: τη μουσική. Ήμασταν ήδη φίλοι και το πράγμα ήρθε φυσικά. Αναμενόμενο εφόσον είχαμε πολλά κοινά ακούσματα.

Ποιες θα λέγατε ότι είναι οι βασικές σας επιρροές;
Δύσκολη ερώτηση καθώς ο καθένας έχει τις δικές του προτιμήσεις, αλλά σαν κοινός γνώμονας υπήρχαν πάντα οι Neurosis, Rosetta, Isis, Celtic Frost, Swans και άλλοι μεγάλοι του χώρου. Ποτέ δεν θέσαμε φυσικά κανέναν περιορισμό και δεν υποκύψαμε σε στεγανά.

Για τι θέματα μιλάτε στους στίχους σας; Τι σας κεντρίζει πιο πολύ το ενδιαφέρον;
Πολλά θέματα καλύπτονται στους στίχους μας, από τα συμπαντικά φαινόμενα μέχρι τον θάνατο και την εσωτερική πάλη των ανθρώπων. Κάθε τι που συμβαίνει γύρω μας, κάθε ερέθισμα μπορεί να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον, από το πιο απλό μέχρι κάτι μεγαλειώδες.

Σας ενδιαφέρει η επικοινωνία με το κοινό, σε όλα τα επίπεδα, ή παίζετε καθαρά για τον εαυτό σας;
Η δημιουργία ξεκινά από εμάς πρώτα, αλλά η μουσική είναι κάτι το διαδραστικό. Η χαρά του μουσικού είναι να μοιράζεται τα πονήματα του και η επικοινωνία με το κοινό για εμάς είναι κάτι το αυτονόητο.

Νιώθετε κομμάτι κάποιας συγκεκριμένης "σκηνής"; Στην οποία θέλετε να συμμετέχετε και να συμβάλετε ή σας αφήνει αδιάφορους κάτι τέτοιο;
Δεν είμαστε μέλη κάποιου συγκεκριμένου συνόλου και δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει πράγματι κάτι τέτοιο, αλλά σίγουρα διατηρούμε δεσμούς με πολλές μπάντες του σκληρού και μη ήχου και βοηθάμε ο ένας τον άλλο σε όλα τα επίπεδα, εκφράζοντας έτσι έμπρακτα την αλληλεγγύη μας για όλους αυτούς με τους οποίους βράζουμε στο ίδιο καζάνι.

Πώς φαντάζεστε το συγκρότημα σε δέκα χρόνια;
Με παγκόσμια φήμη, δόξα και χρυσαφικά να κρέμονται από τους λαιμούς μας…

Ποιον γνωστό καλλιτέχνη θα θέλατε για “guest” στον δίσκο σας και γιατί;
Είναι τόσοι πολλοί αυτοί που έρχονται στο μυαλό που και μόνο από τις βασικές μας επιρροές να διαλέγαμε, ο κατάλογος θα ήταν ατελείωτος. Σίγουρα πάντως θα ήταν καλλιτέχνες που σεβόμαστε και θαυμάζουμε απεριόριστα. 

Ποια είναι τα πλάνα σας για το προσεχές μέλλον;
Ήδη τελειώνουμε τα κομμάτια για τον επερχόμενο δίσκο μας και ετοιμάζουμε κάποιες καλοκαιρινές εμφανίσεις πριν μπούμε στο studio. 

Καλή επιτυχία σε ότι κι αν κάνετε ο επίλογος δικός σας.
Ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη! Σας περιμένουμε απο κοντά σε κάποιο live. Αγάπη και black metal!



by Kavaldi 

No comments:

Post a Comment