[Review] 2 Headed Dogs - s/t (debut album)

2 headed dogs - s/t
Το 2016 φαίνεται να έχει ξεκινήσει αρκετά δυνατά κι ελπδιοφόρα για την εγχώρια σκηνή από άποψης νέων κυκλοφοριών. Οι '2 Headed Dogs' από το Καναλλάκι της Πρέβεζας έρχονται να βάλουν το λιθαράκι τους με την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά.
Η πρώτη μου επαφή με τη μουσική των '2 Headed Dogs' εγίνε στο 6o φεστιβάλ "River of Souls" στον Αχέροντα το καλοκαίρι του 2015 και έφτασε για να με κάνει να περιμένω με ανυπομονησία για την πρώτη τους δουλειά η οποίο δεν άργησε να έρθει.
Μέσα από αρκετές δυσκολίες (κυρίως οικονομικές) και γράφοντας ζωντανά μόνοι τους μέσα σε ένα δωμάτιο κατάφεραν πριν μια εβδομάδα περίπου να μας δώσουν την κυκλοφορία αυτή που φέρει και το όνομα του συγκροτήματος. 9 τραγούδια και είναι συνολικής διάρκειας 37 λεπτών. 2 headed dogsΓια κάποιον που δεν έχει ακούσει τη μουσική των '2 Headed Dogs' επιγραμματικά μπορώ να πω ότι είναι μια μίξη garage, heavy rock με λίγες ατμοσφαιρικές-ψυχεδελικές πινελιές κατά περιπτώσεις (Line to the Stars). Η μουσική είναι αρκετά άμεση και σε βάζει κατευθείαν στο θέμα χωρίς  περιστροφές, με χαρακτηριστικά και "πιο ροκ" δείγματα τα "Start Rolling" και "Easy and Free" χωρίς να λείπουν και οι πιο "γκρουβάτες" στιγμές όπως το εναρκτήριο "Space Time" και το "Fly With Me"  Η βρωμιά στην κιθάρα δένει αρμονικά με τα αντίστοιχα βραχνά φωνητικά τα οποία ταιριάζουν απόλυτα στο μουσικό στυλ των '2 Headed Dogs' δίνοντας στο συνολικό ήχο του συγκρότηματος τον προσωπικό του και ξεχωριστό χαρακτήρα, και νομίζω ότι σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι τα μέλη έριξαν αρκετή προσωπική δουλειά στη διαδικασία των ηχογραφήσεων και της παραγωγής, η οποία δε υστερεί σε τίποτα. Έχοντας πλέον ακούσει τους '2 Headed Dogs' και ζωντανά αλλά και μέσα από το άλμπουμ που μόλις κυκλοφόρησαν μπορώ με σιγουριά να πω ότι αν συνεχίσουν με την ίδια συνέπεια τότε σίγουρα θα μας χαρίσουν μελλοντικά κι άλλα όμορφα πράγματα κι ελπίζω πως φέτος το καλοκαίρι θα μπορέσουμε να τους χαρούμε πάνω σε κάποια φεστιβαλική σκηνή.
Για να ακούσετε το άλμπουμ ακολουθήστε παρακάτω τον σύνδεσμο για το bandcamp του συγκροτήματος.

Bandcamp   |   Facebook
.

No comments:

Post a Comment