[Interview] Down with Mock Τhe Mankind [GR]

MOCK THE MANKIND
Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τους MOCK THE MANKIND και σας παρουσιάζουμε αυτήν την μίνι συνέντευξη.

Καλώς ήλθατε στο
DT
. Πείτε μας λίγα λόγια για το συγκρότημα σας, πότε και που ξεκινήσατε; Πως βρεθήκατε μεταξύ σας;
Καλώς σας βρήκαμε! Σαν μπάντα επίσημα ξεκινήσαμε στα τέλη του 2012 με ορμητήριο μας τον Πειραιά. Γνωριζόμαστε και κάνουμε παρέα αρκετό καιρό πριν και είχε τύχει να τζαμάρουμε κάποιες φορές στο παρελθόν, μέχρι που αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε κάτι δικό μας. Από τότε έχουμε κυκλοφορήσει ένα full length album εν ονόματι “ruination” το οποίο είναι και DIY. To line-up ήταν, είναι και θα είναι σταθερό.

Ποιες θα λέγατε ότι είναι οι βασικές σας επιρροές;
Μουσικά κινούμαστε σε σχετικά αργά, ατμοσφαιρικά και ολίγον ψυχεδελικά μονοπάτια. Οι επιρροές μας είναι σίγουρα μπάντες παρόμοιου ύφους. Το κάθε μέλος φέρνει στο τραπέζι τις δικές του ιδέες αλλά όλα ξεκινούν από τους πατέρες Black Sabbath (και τελειώνουν εκεί).

Τι σας εμπνέει και τι αποτυπώνετε στη μουσική σας;
Η βασική μας έμπνευση είναι η άσχημη πλευρά της ανθρώπινης φύσης την οποία συναντούμε καθημερινά στις ζωές μας. Δεν είμαστε απαισιόδοξοι στην καθημερινότητα μας αλλά συνθέτοντας μουσική εξωτερικεύουμε κάποια λιγότερο χαρούμενα συναισθήματα που οφείλονται σε όλα αυτά που ζούμε την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Σας ενδιαφέρει η επικοινωνία με το κοινό, σε όλα τα επίπεδα, ή παίζετε καθαρά για τον εαυτό σας;
Καλώς η κακώς η μουσική είναι κάτι προσωπικό. Χωρίς να είμαστε εγωιστές όλα ξεκινούν με το σκεπτικό πάνω από όλα να ικανοποιεί εμάς. Δεν θα κάναμε τίποτα απλά και μόνο για να αρέσει πρώτα στο κοινό. Αν αρέσει σε εμάς τότε ίσως βγαίνει και προς τα έξω όλο αυτό. Από εκεί και πέρα σίγουρα ακούμε την οποιαδήποτε κριτική, την σεβόμαστε αλλά συνεχίζουμε το δρόμο μας.

Νιώθετε κομμάτι κάποιας συγκεκριμένης "σκηνής"; Στην οποία θέλετε να συμμετέχετε και να συμβάλετε ή σας αφήνει αδιάφορους κάτι τέτοιο;

Σαν βάση μπορούμε να πούμε ότι έχουμε τον doom ήχο αλλά σε μουσικό πλαίσιο δεν νιώθουμε ότι είμαστε κομμάτι μιας doom ελληνικής σκηνής από την οποία παίρνουμε ή δίνουμε πράγματα. Αν θεωρήσουμε ότι υφίσταται ελληνική underground σκηνή με την γενικότερη έννοια, ίσως να ανήκουμε εκεί είτε με το να στηρίζουμε σαν κοινό άλλες αξιόλογες ελληνικές μπάντες, είτε να συμμετέχουμε σαν μπάντα στην ευρύτερη αυτή σκηνή.


Πώς φαντάζεστε το συγκρότημα σε δέκα χρόνια;
Παντρεμένοι με παιδιά, προσπαθώντας να αποφύγουμε την παντόφλα για να βρούμε χρόνο για καμιά πρόβα. Πέρα από την πλάκα, αν υπάρχει χρόνος, θέληση και διάθεση (και πάνω από όλα η ίδια η μπάντα) θα θέλαμε να συνεχίσουμε σκαλί σκαλί αυτό που έχουμε ξεκινήσει, όσο καλύτερα μπορούμε.

Ποιον γνωστό καλλιτέχνη θα θέλατε για “guest” στον δίσκο σας και γιατί;
Σαν τριμελής μπάντα, υπάρχουν και τρεις απαντήσεις: Laura Pleasants, King Buzzo και φυσικά mr. Tony Iommi γιατί είναι ο λόγος που παίζουμε αυτά που παίζουμε (και γιατί είναι γαμάτοι).

Ποια είναι τα πλάνα σας για το προσεχές μέλλον;
Στο προσεχές μέλλον έχουμε ένα live στις 8/01/2016 στο six dogs μαζί με Green Yeti και Burn the Sun και ακολουθεί ένα ακόμα δυνατό live που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Καλή επιτυχία σε ότι κι αν κάνετε ο επίλογος δικός σας.
Ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία και η αλήθεια βρίσκεται στα χαμηλά κουρδίσματα!



by Kavaldi 

No comments:

Post a Comment