[Quick Fixes] Doom φρεσκαδούρες

doom selections
Ποτέ δεν ήμουν αυτός που είχε να πει ή να γράψει πολλά πράματα γύρω από το Doom, άλλωστε τα "σκύπτρα" του Doom στο downtuned τα κρατάνε άλλοι (ονόματα δε λέμε). Καθώς όμως τελευταία έπεσαν στην αντίληψή μου κάποια πολύ καλά δείγματα του είδους κι αφού πρόκειται και για φρέσκιες κυκλοφορίες δεν γινόταν να μην τα μοιραστώ, εν συντομία μαζί σας. 

Οι κυκλοφορίες που θα αναφέρω παρακάτω έχουν παίξει αρκετές κι επαναλαμβανόμενες φορές από τα ηχεία μου τον τελευταίο καιρό και νομίζω ότι ήρθαν για να μείνουν. Παράλληλα εύχομαι και στο μέλλον τα συγκροτήματα αυτά να μας προσφέρουν αντίστοιχες κυκλοφορίες που θα "ταλαιπωρούν" τα ηχεία μας.






1. Η πρώτη κυκλοφορία έρχεται από τη Σουηδία και domkraftτους Domkraft. Πρόκειται για την πρώτη τους ομότιτλη κυκλοφορία, περιέχει 4 τραγούδια  συνολικής διάρκειας 34 λεπτών. Διακρίνεται για την πολύ δυνατή, κυριολεκτικά, ηχογράφηση τόσο στη μουσική όσο και στα φωνητικά. Μπόλικο fuzz κατά διαστήματα, σκοτεινή ατμόσφαιρα, απόμακρα φωνητικά και μια υποβόσκουσα ψυχεδελική διάθεση. Οι ίδιοι αυτοχαρακτηριζόνται ως: Electric. Organic. Hypnotic. Loud.
  




Organ - Tetro2. Η δεύτερη κυκλοφορία έρχεται από την Ιταλία και τους Organ. Και γι'αυτούς αυτή η κυκλοφορία είναι η πρώτη τους δουλειά με τίτλο "TETRO". Το άλμπουμ αποτελείται από 5 τραγούδια κι έχει συνολική διάρκεια 33 λεπτών. Αρκετά "βαρύ" δημιούργημα που κινείται και σε πιο ατμοσφαιρικά μονοπάτια δημιουργώντας κυρίως ατμόσφαιρα τρόμου. Οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται ως metal, doom, ambient, horror κι όχι αδίκως. Ας σημειωθεί ότι και το πρώτο τους βιντεοκλιπ για το τραγούδι Witch House είναι φτιαγμένο με πλάνα από την ταινία τρόμου του Roman Polanski με τίτλο "Repulsive" (1965).




Sergeant Thunderhoof - Ride of the Hoof3. Η τρίτη κυκλοφορία μας έρχεται από τη Βρετανία με τους Sergeant Thunderhoof να μας παρουσιάζουν τη δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο "Ride of the Hoof". Εδω δεν έχουμε να κάνουμε με "καθαρό" doom αλλά με ένα πολύ ενδιαφέρον μίγμα Heavy Rock, Doom, Groove Rock, εστιασμένο γύρω από τα πολλά riffs και τα ατμοσφαιρικά φωνητικά που δεν ξεχνούν τις hard rock και metal ρίζες τους. Τα 50 λεπτά διάρκειας του άλμπουμ σε καμία περίπτωση δε θα σε κάνουν να βαρεθείς καθώς πρόκειται για αρκετά απολαυστικό άλμπουμ.




Omega Monolith - Vile
   4. Η τέταρτη κυκλοφορία είναι εγχώρια και πρόκειται για το ολόφρεσκο EP των Omega Monolith με τίτλο "Vile". Πέρασαν 2 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτους EP (Black Campaign) και οι Omega Monolith δίνουν ξανά το "παρών" δισκογραφικά. Αν κι ευχόμασταν όλοι ότι η δεύτερη κυκλοφορία τους θα ήταν ένα πλήρες άλμπουμ δε νομίζω ότι χαλάστηκε κανείς. Το πειραματικό στυλ τους είναι πάντα εδώ και ξετυλίγεται σε όλο του το εύρος στο πρώτο, και ομότιτλο με το EP κομμάτι διάρκειας 14 λεπτών. Στο δεύτερο κομμάτι, δίαρκειας περίπου 7 λεπτών, με τίτλο "Loophole" έχουμε να κάνουμε με περισσότερη ατμόσφαιρα και επαναλαμβανόμενα μοτίβα, κι έχω την αίσθηση ότι ακόμα και 10λεπτο να ήταν δε θα ήταν υπερβολή. Θέλω ξανά να εκφράσω την ευχή αυτό το EP να αποτελέσει τον προάγγελο ενός άλμπουμ σύντομα.

.σώτος.


No comments:

Post a Comment