[Interview] Down with No Trip Mechanoid Ape [GR]

Μία μίνι συνέντευξη με τους No trip Mechanoid Ape.

Καλώς ήλθατε στο DT. Πείτε μας λίγα λόγια για το συγκρότημα σας, πότε & που ξεκινήσατε; Πως βρεθήκατε μεταξύ σας;
Ξεκινήσαμε στο Περιστέρι τον Οκτώβρη του 2012. Μετά από ενάμιση χρόνο και μέσω τυχαίων συγκυριών δεθήκαμε και καταλήξαμε στη σημερινή μας σύσταση ως τριο.  Από τότε ασχολούμαστε με τη σύνθεση δικών μας κομματιών.
                                               
Ποιες θα λέγατε ότι είναι οι βασικές σας επιρροές;
Ο καθένας ξεχωριστά έχει διαφορετικά ακούσματα, από ρεμπέτικο και ροκ μέχρι κλασσική μουσική και jazz, αλλά σαν βασικότερες κοινές επιρροές σε ύφος και ήχο θα λέγαμε ότι έχουμε τους Tool και τους Colour Haze.

Για τι θέματα μιλάτε στους στίχους σας; Τι σας κεντρίζει πιο πολύ το ενδιαφέρον;
Ο στίχος μας έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και μιλάει για τους προβληματισμούς που μας δημιουργούνται μέσα από την παρατήρηση γεγονότων και συμπεριφορών. Στα κομμάτια μας προσπαθούμε να συνδυάζουμε το στίχο με τη μουσική έτσι ώστε να δημιουργούμε μια γενικότερη ατμόσφαιρα στη σκέψη του ακροατή.

Σας ενδιαφέρει η επικοινωνία με το κοινό, σε όλα τα επίπεδα, ή παίζετε καθαρά για τον εαυτό σας;
Το κυριότερο κίνητρο για να παίξουμε μουσική είναι η προσωπική μας ανάγκη να εκφραστούμε μέσα από αυτή. Η επικοινωνία με το κοινό για μας είναι τα live και η δισκογραφία και όχι τόσο τα social media και πράγματα που δεν σχετίζονται άμεσα με τη μουσική.

Νιώθετε κομμάτι κάποιας συγκεκριμένης "σκηνής";
Στην οποία θέλετε να συμμετέχετε & να συμβάλετε ή σας αφήνει

αδιάφορους κάτι τέτοιο;
Όχι, δεν νιώθουμε κομμάτι κάποιας συγκεκριμένης "σκηνής". Δεν πιστεύουμε στη κατηγοριοποίηση και τις ταμπέλες στη μουσική. Αυτή τη περίοδο για παράδειγμα εκφραζόμαστε με κάποιο είδος μουσικής, αλλά σε μερικά χρόνια αυτό μπορεί να αλλάξει και δεν θέλουμε να "εμποδίσουμε" αυτό το ενδεχόμενο.

Πώς φαντάζεστε το συγκρότημα σε δέκα χρόνια;
Φανταζόμαστε να έχουμε επεκτείνει τους ορίζοντες μας , τη δισκογραφία μας και να έχουμε κάνει live και στο εξωτερικό μαζί με μουσικούς που θαυμάζουμε!

Ποιον γνωστό καλλιτέχνη θα θέλατε για “guest” στον δίσκο σας & γιατί;
Τον Maynard James Keenan των Tool, κυρίως γιατί κανείς δεν θέλει να αποχωριστεί το όργανό του και επειδή μας φαίνεται πολύ ενδιαφέρων ο τρόπος που σκέφτεται τη μουσική και τους στίχους του!

Ποια είναι τα πλάνα σας για το προσεχές μέλλον;
Ο τίτλος του EP μας συμβολίζει το μέλλον μας, καθώς το rhythm section του συγκροτήματος θα πάει στην Ολλανδία για μουσικές σπουδές.

Καλή επιτυχία σε ότι & αν κάνετε ο επίλογος δικός σας. 
Δυσκολευτήκαμε αλλά και γελάσαμε πολύ γράφοντας τις απαντήσεις, γιατί είμαστε πιο πολύ του προφορικού λόγου! Οπότε αν ενδιαφέρεστε για μια πιο ρεαλιστική έκδοση των N.T.M.A. μπορείτε να ακούσετε το EP μας με τίτλο "Hiatus", που υπάρχει online αλλά και σε CD, ή να μας επισκεφθείτε στο αποχαιρετιστήριο μας Live. Ευχαριστούμε για το χώρο που μας αφιερώσατε για να μας γνωρίσετε. Join the Trip! Αντίο.


by Kavaldi

No comments:

Post a Comment