[Fuzztastic Sessions] Stonebringer [GR]

Τα “Fuzztastic Sessions” είναι μία έκτακτη στήλη την οποία δημιουργήσαμε με αφορμή το φετινό FuzztasticPlanet Festival που θα πραγματοποιηθεί στην λίμνη Κοκκινογείων Δράμας στις 1 & 2 Αυγούστου. Αποτελεί μία θυγατρική στήλη των συνεντεύξεων του Downtuned και σκοπό έχει να προωθήσει τη μουσική που θα ακούσουμε σε ένα σπουδαίο μουσικό καλοκαιρινό φεστιβάλ. Αποτελείται από συνεντεύξεις με τη διοργάνωση και φυσικά τις μπάντες που θα ακούσουμε σε λίγες μέρες, στη Δράμα...

Νέο session και αυτή τη φορά μιλήσαμε με τους Stonebringer από τον Πειραιά. Progressive, metal αλλά και southern ήχοι είναι τα βασικά στοιχεία από το μείγμα της μουσικής τους. Θα τους ακούσουμε την δεύτερη μέρα του φεστιβάλ στις 2 Αυγούστου.

Καλώς ήλθατε στο DT . Πείτε μας λίγα λόγια για το συγκρότημα σας, πότε & που ξεκινήσατε? Πώς βρεθήκατε μεταξύ σας?
Το συγκρότημα ξεκίνησε το 2009.  Ο Νίκος και ο Ηλίας ήταν συμμαθητές, όπως και ο Αργύρης με το Φάνη. Ήμασταν όλοι μαθητές, με μεγάλα όνειρα και φιλοδοξίες. Τα μούσια και οι κοιλίες μεγάλωσαν από τότε, αλλά η αγάπη για αυτό που κάνουμε παραμένει.

Ποιες θα λέγατε ότι είναι οι βασικές σας επιρροές?
Οι επιρροές μπορούν να είναι θετικές ή αρνητικές. Κάτω από αυτή την οπτική γωνία, κάθε είδος μουσικής μπορεί να αποτελέσει επιρροή. Γενικά πάντως, έχουμε πολλά και διαφορετικά ακούσματα, τα οποία και προσπαθούμε να συνδυάσουμε στη μουσική μας.

Για τι θέματα μιλάτε στους στίχους σας? Τι σας κεντρίζει πιο πολύ το ενδιαφέρον?
Επιλέγουμε συνήθως πνευματικά ή λυρικά θέματα, γιατί πιστεύουμε ότι ο ακροατής μπορεί να τους προσδώσει πολλά νοήματα, και είναι πιο εύκολο να ταυτιστεί μαζί τους.

Σας ενδιαφέρει η επικοινωνία με το κοινό, σε όλα τα επίπεδα, ή παίζετε καθαρά για τον εαυτό σας?

Μουσική παίζουμε γιατί το επιλέξαμε. Αν σταματήσουμε να περνάμε καλά, θα σταματήσουμε.


Σε λίγες μέρες θα εμφανιστείτε στο Fuzztastic Fest στην Δράμα. Ποιες είναι οι προσδοκίες σας και τι να περιμένει το κοινό από εσάς ?
Αυτό που εμείς θέλουμε είναι να παίξουμε σε ένα γαμάτο φεστιβάλ, και να περάσουμε καλά. Το κοινό να περιμένει ένταση, ιδρώτα και καλή μουσική.

Ποια πιστεύετε ότι είναι τα ιδανικά χαρακτηριστικά για ένα επιτυχημένο καλοκαιρινό μουσικό φεστιβάλ?
Καλή παρέα και καλή μουσική.

Πιστεύετε ότι σας ταιριάζει περισσότερο ένα μεγάλο festival με πολλά ονόματα ή ένα μικρότερου βεληνεκούς με λιγότερα ονόματα και γιατί ?
Το καθένα έχει τα καλά και τα κακά του. Μεγάλο φεστιβάλ σημαίνει γενικά μεγαλύτερη έκθεση, αλλά σε ένα μικρότερο με λιγότερους και πιο συσπειρωμένους οπαδούς, μπορείς να κερδίσεις περισσότερο κόσμο. Γενικά δεν έχουμε προτίμηση όμως.



Πιστεύετε ότι το DIY είναι «στάση ζωής» ή αναγκαίο κακό για ένα συγκρότημα?
Τίποτα από τα δύο. Όταν μια μπάντα κάνει τα πρώτα της βήματα, το DIY έχει αξία, καθώς όλα περνάνε από το χέρι σου, και μαθαίνεις πως να “τρέχεις” το συγκρότημα σου. Όσο όμως μεγαλώνει η μπάντα σου, τόσο πιο δύσκολο γίνεται αυτό, οπότε πολλοί προσφεύγουν σε επαγγελματική βοήθεια. Ο καθένας επιλέγει αυτό που του ταιριάζει.



Νιώθετε κομμάτι κάποιας συγκεκριμένης "σκηνής" ? Στην οποία θέλετε να συμμετέχετε & να συμβάλετε ή σας αφήνει αδιάφορους κάτι τέτοιο?
Νιώθουμε κομμάτι της ελληνικής ροκ / μέταλ σκηνής, και πιστεύουμε ότι συμβάλουμε σε αυτή. Προσπαθούμε όμως να διατηρήσουμε ένα προσωπικό ήχο, κάτι που θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο για όλα τα συγκροτήματα της σκηνής.

Πώς φαντάζεστε το συγκρότημα σε δέκα χρόνια?
Δεν έχουμε ιδέα πως θα ήμαστε σε δέκα χρόνια. Ελπίζουμε όμως ότι το πάθος και η φλόγα που νιώθουμε γι’ αυτό που κάνουμε δεν θα ξεθωριάσει ποτέ.

Ποιον γνωστό καλλιτέχνη θα θέλατε για “guest” στον δίσκο σας & γιατί?
Κανέναν συγκεκριμένο.

Ποια είναι τα πλάνα σας για το προσεχές μέλλον?
Πολλά λάιβ, και τα πρώτα βήματα σύνθεσης του καινούργιου δίσκου.

Καλή επιτυχία σε ότι & αν κάνετε ο επίλογος δικός σας.
Σε ευχαριστούμε για τη συνέντευξη. Καλή συνέχεια και σε εσένα.



Fuzztastic Planet Festival infos & pre-sales
by Kavaldi & Gaia 

No comments:

Post a Comment