[News] 5o Down Tuned Daze Festival (Ηράκλειο Κρήτης)

5o Down Tuned Daze Festival (Ηράκλειο Κρήτης)
DOWN TUNED DAZE Festival
O Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Βόμβος με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης, παρουσιάζει το 5ο Down Tuned Daze festival. Ένα φεστιβάλ που έχει γίνει θεσμός στην πόλη του Ηρακλείου και  έχει φιλοξενήσει πολλές καταξιωμένες αλλά και ανερχόμενες μπάντες της underground σκηνής, έρχεται και φέτος να αποχαιρετήσει το καλοκαίρι την 1η Οκτωβρίου  με ένα πολύ δυνατό, βαρύ αλλά και ψυχεδελικό Live.
Για πρώτη φορά σε φεστιβάλ του συλλόγου φιλοξενούνται οι Universe217 και οι Omega Monolith από την Αθήνα, οι Kröwnn από τη γειτονική Βενετία της Ιταλίας και οι Ηρακλειώτες Pulse και Mellow Lizard.
Universe217 (Αθήνα)
Kröwnn (Ιταλία)
Omega Monolith (Αθήνα)
Pulse. (Ηράκλειο)
Mellow Lizard
(Ηράκλειο)


5o Down Tuned Daze Festival (Ηράκλειο Κρήτης) αφίσα
Χώρος: Αίθριο του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (Λεωφ. Πλαστήρα και Γιαννίκου)
Είσοδος: 5€ με μπύρα
Ώρα: 18:00

_________________________________________

Universe217 (Αθήνα)
Οι Universe217 δημιουργηθήκαν το 2007 στην Αθήνα και είναι ένα από τα σημαντικά συγκροτήματα Ελληνικής σκηνής, με άξονα την συνέπεια στη συχνότητα με την οποία δισκογραφούν, αλλά και μια σταθερά έντονη συναυλιακή δραστηριότητα εντός και εκτός συνόρων.
Μέρος του δυναμικού της γερμανικής εταιρείας Ván Records (έδρα ονομάτων όπως οι The Devil's Blood, Year Of The Goat, Castle, Atlantean Kodex κ.α.) κυκλοφορούν τον τρίτο τους δίσκο μέσω του συγκεκριμένου label, με τίτλο “Change” και έρχονται να μας τον παρουσιάσουν όπως μόνο αυτοί ξέρουν σε άλλο ένα μαγευτικό Live.
Η δισκογραφία τους περιλαμβάνει οκτώ κυκλοφορίες, οι οποίες είναι οι “Universe217” Full-length 2007, “II” EP 2009, “Lucky funeral/ Universe217” Split 2009, “Familiar Places” Full-length 2011, “Never” Full-length 2013, “Intercourse” split 2013, “Ease” EP 2014 και “Change” Full-length 2016.
 bandcamp  |  facebook  | youtube


Kröwnn (Ιταλία)
Οι Ιταλοί Kröwnn, οι οποίοι δημιουργηθήκαν το καλοκαίρι του 2012, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την όμορφη Βενετία μόνο για το Down Tuned Daze. Είναι μια old school Doom metal μπάντα όπου η θεματολόγια των στίχων τους είναι βασισμένη στους φανταστικούς κόσμους μεγάλων συγγραφέων όπως Howard, Moorcock, Tolkien και  Martin. Με πολλά live στο ενεργητικό τους κυκλοφόρησαν το 2013 το πρώτο τους demo, το οποίο γράφτηκε μέσα σε 6 ώρες, με τίτλο "Hyborian Age”. Το 2014 κυκλοφόρησαν το πρώτο full length με τίτλο «Magmafröst».



Omega Monolith (Αθήνα)
Οι Omega Monolith δημιουργήθηκαν το 2012. Τα δύο μέλη, μετά από μακρά συμμετοχή στην Ελληνική underground heavy σκηνή με μπάντες όπως Violet Vortex, Noiselust & Tenderness of Wolves, δημιούργησαν τους Omega Monolith με μια ξεχωριστή αλλά και καθαρά νέα οπτική. Το αποτέλεσμα είναι μια συμφωνία από βαριές κιθάρες και μονολιθικά τύμπανα, που χτίζεται πάνω σε έναν τοίχο από ενισχυτές και ζωντανές λούπες, για να αναδείξει ένα ογκώδες και συμπαγές ηχοτοπίο. Πιστοί στη δισκογραφία, έχουν κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2013 το “Black Campaign” EP σε περιορισμένη έκδοση κασέτας, το Δεκέμβριο του 2015 το “Vile” EP και τώρα έρχονται να μας παρουσιάσουν την νεότερη κυκλοφορία τους, το “Fungus”, που βγήκε στο φως το Μάιο του 2016.




Pulse. (Ηράκλειο)
Οι Pulse. είναι ένα πενταμελές αγγλόφωνο alternative rock συγκρότημα, με βάση το Ηράκλειο και την Αθήνα που δημιουργήθηκε το 2004. Το ύφος τους, επηρεαζόμενο από τα ποικίλα ακούσματα των μελλών, απαρτίζεται από ακουστικές μελωδίες έως δυνατές κιθάρες και ατμοσφαιρικά φωνητικά.
Ο πρώτος δίσκος με τίτλο "Another Roadside Attraction" κυκλοφόρησε το 2014 και περιέχει 10 αγγλόφωνα κομμάτια, με τη συμμετοχή του Craig Walker (ex Archive) σε ένα από αυτά, το Confessions. Οι pulse. αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη διαδικασία σύνθεσης και ηχογράφησης νέου υλικού αλλά δεν παραμελούν να εμφανίζονται ζωντανά όποτε και όπου τους δοθεί η ευκαιρία!
 bandcamp  |  facebook  |  youtube


Mellow Lizard (Ηράκλειο)
Οι Mellow Lizard δημιουργήθηκαν το 2014 στο Ηράκλειο της Κρήτης από τον Θοδωρή Ταμπακάκη ο οποίος είναι ο  κύριος υπεύθυνος της σύνθεσης των κομματιών τους.  Έχοντας αρκετές συνθέσεις και έχοντας πραγματοποιήσει αρκετά live εντός και εκτός της Κρήτης, οι Mellow Lizard κυκλοφόρησαν το Σεπτέμβρη του 2015 το πρώτο τους EP "Some Kind Of Magic". 



Διαφημιστικό video:


No comments:

Post a Comment