[Review] Slush - American Demons (2016)

Οι 'Slush' από το Brooklyn είναι μερικά χρόνια στο κουρμπέτι έχοντας μερικά EP κι ένα split στο ενεργητικό τους (ως 'Slushies') αλλά μόλις το Φλεβάρη που μας πέρασε κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ. Πρόκειται για μια κυκλοφορία που διαφέρει ηχητικά από τις προηγούμενες δουλειές τους αλλά έχει ουσιαστικά κοινές καταβολές.
Στα EP τους "Bedroom Daze" και "6XTY" προτίμησαν μια πιο lo-fi, punk, garage αισθητική με ιδιαίτερα απολαυστικές συνθέσεις και μια επίσης απολαυστική στιχουργική θεματολογία (π.χ. K-Hole, Heaven/Hell).
Στο πρόσφατο και πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους με τίτλο "American Demons" αν και δεν αποποιούνται τον πανκ εαυτό τους επέλεξαν να κινηθούν σε πιο heavy rock μονοπάτια χωρίς όμως περιττά γυαλίσματα και διατηρώντας τη lo-fi αισθητική που τόσο φαίνεται να προτιμούν. Μεθυστικό γκρουβ, σόλο γεμάτα fuzz και μπόλικα στιβαρά ριφφς πλεγμένα μεταξύ τους με μαεστρία σε συνθέσεις που, ακολουθώντας τα πανκ "πρότυπα" δεν είναι μακροσκελείς αλλά μπαίνουν κατευθείαν στο θέμα και σε πιάνουν απ΄τα μούτρα από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Όπως οι ίδιοι χαρακτηριστικά αναφέρουν στο μήνυμα που μας έστειλαν ο ήχος τους εκτείνεται από "raw cowpunk stomp" έως αργό " '70s death-cult groove - half heavy metal, half aluminum siding". Τα φωνητικά αλλάζουν ανάλογα με τη διάθεση και το στυλ του κάθε κομματιού προσδίδοντας ποικιλία στη ροή του άλμπουμ.  Στιχουργικά βλέπουμε να ξετυλίγονται διάφορες ιστορίες που άλλες έρχονται από το παρελθόν κι άλλες είναι πιο κοντά στο παρόν και τη σημερινή καθημερινότητα και καθεμιά περιστρέφεται γύρω από διαφορετικό χαρακτήρα ή κάποιο πλάσμα. Το συγκρότημα δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και είναι φανερό ότι προσπαθούν να σου δώσουν όσους περισσότερους λόγους μπορούν για να ασχοληθείς μαζί τους, είτε αυτό είναι η μουσική τους, είτε οι ιστορίες τους είτε η μόνιμη πανκ-ροκ εν ρολ διάθεσή τους που εκφράζεται με κάθε ευκαιρία. Και για όσους ακόμα δεν πείθονται οι Slush σας δίνουν ακόμα έναν λόγο και έναν τρόπο για να τους ακούσετε καθώς όλες οι δουλειές τους είνα διαθέσιμες για δωρεάν κατέβασμα από το bandcamp του συγκροτήματος. Το άλμπουμ κυκλοφορεί σε κασέτα με 16-σέλιδο φυλλάδιο το οποίο περιέχει 9 εκτυπώσεις, μία για κάθε κομμάτι καθώς και τους στίχους και πληροφορίες για κάθε ιστορία.

.sotos.


 |  Bandcamp  |

No comments:

Post a Comment