[Review] Sadhus (The Smoking Community) / Agnes Vein – Split 7”

Sadhus (The Smoking Community) / Agnes Vein – Split 7”
Οι τελευταίες δουλειές των Sadhus και των Agnes Vein κυκλοφόρησαν και οι δύο το 2013. Έχοντας λοιπόν την εμπειρία και των δύο συγκροτημάτων καλά εδραιωμένη στα κεφάλια μας, ακούμε φέτος μία κοινή κυκλοφορία. Και τα δύο συγκροτήματα αποτελούν από τα πιο χαρακτηριστικά και καλά ακούσματα ακραίου ήχου στην Ελλάδα, οπότε μόνο ενδιαφέρον θα μπορούσε να προκαλέσει το split. 
Το split θα κυκλοφορήσει σε 7’’ βινύλιο από την νεοϊδρυθήσα Vault Relics. Η εν λόγω εταιρεία σημαδεύει την αρχή της με το συγκεκριμένο split. Όπως μαθαίνουμε, θα προσανατολίζεται στον ακραίο ελληνικό underground ήχο, χωρίς όμως να σημαίνει πως θα υπάρχουν αυστηρά στεγανά ως προς τα είδη της μουσικής. Επιθυμούν να συνταιριάξουν την αγάπη τους για την εγχώρια σκηνή με αυτή για το βινύλιο και πιστεύουμε πως δε θα μπορούσε να γίνει καλύτερη αρχή.
Η πρώτη μεριά του split είναι το κομμάτι των Sadhus “the Smoking Community” με τίτλο "Abduction", το οποίο η μπάντα έχει ήδη παρουσιάσει στο ενεργητικό της, σε live εμφανίσεις της. Πρόκειται για ένα αργό sludge κομμάτι, στον ήχο που μας έχουν μάθει. Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως μιας και καπνίζουν πολύ, επηρεάζουν τον ήχο τους με τις αντίστοιχες κυκλοθυμίες που προκύπτουν... Πράγματι, το Abduction έχει μελωδικές γραμμές που σε προετοιμάζουν για βαλτώδη riff και ακραία ξεσπάσματα, κυρίως οφειλόμενα στα πολύ πολύ παραμορφωμένα φωνητικά. Δε λείπει τίποτα από το συγκεκριμένο κομμάτι, είναι άρτιο απ’ όλες τις μεριές και από τα βαριά βαλτώδη doom κομμάτια που θες να ακούς ξανά και ξανά.
Η δεύτερη μεριά περιέχει το κομμάτι των Agnes Vein, μία μπάντα που μετράει πάνω από δεκαετία στο ενεργητικό της και που το κοινό του ακραίου ήχου την έχει επίσης στηρίξει και όχι άδικα. Το “Voice to the Void”, δε θα μπορούσε να έχει καλύτερο τίτλο. Το κομμάτι είναι η απόλυτη μίξη κλασικών black & doom ήχων, με βαρύγδουπα riff. Οι κιθάρες δημιουργούν μια βαριά ατμόσφαιρα και τα σκοτεινά και βαθιά φωνητικά, συνταιριάζουν καταπληκτικά.
Πρόκειται για μία από τις must-have φετινές κυκλοφορίες. Γενικότερα, αυτές είναι οι δουλειές που θέλουμε να ακούμε και να βγαίνουν συνεχώς, για να αποδεικνύουν την ενεργητικότητα και την έμπνευση της εγχώριας underground σκηνής.


by Gaia

No comments:

Post a Comment