[Interview] Down with Lunar Mgc [GR]

Lunar Mgc
Η αλήθεια είναι ότι έψαχνα εδώ και καιρό αφορμή για ένα "down with Lunar Mgc" και τη βρήκα με την κυκλοφορία του full LP και του λάϊβ τους με τους arrakis στο υπόγειο της Θεσσαλονίκης σε δύο εβδομάδες από σήμερα.


Καλώς ήλθατε στο DT. Πείτε μας λίγα λόγια για το συγκρότημα σας, πότε και που ξεκινήσατε; Πως βρεθήκατε μεταξύ σας;
Καλώς σας βρήκαμε και σας ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας κάνετε . Αρχικά , ο Τόλης (Κιθάρα) είχε ηχογραφήσει το πρώτο EP τον Ιούλιο του 2015 (Lunar Mgc EP) και έψαχνε άτομα για να δημιουργήσει ένα σχήμα. Με τον Γιώργο (Μπάσο) είχε δουλέψει στο παρελθόν και ηχογράφησε μαζί του το δεύτερο EPTruth” και έτσι έγινε βασικό μέλος της μπάντας . Ψάχναμε έναν ντράμερ για λάιβ εμφανίσεις και έτσι βρέθηκε ο Δημήτρης ο οποίος έγινε μόνιμο μέλος . Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν οι Lunar Mgc .  

Ποιες θα λέγατε ότι είναι οι βασικές σας επιρροές;
Επηρεαζόμαστε γενικά από όλα τα είδη της μουσικής που ακούμε και σαν μπάντα έχουμε ο καθένας διαφορετικά ακούσματα τα οποία συνδυάζουμε. Βασικές μας επιρροές είναι : Black Sabbath , Pink Floyd , Kyuss και Color Haze .

Για τι θέματα μιλάτε στους στίχους σας; Τι σας κεντρίζει πιο πολύ το ενδιαφέρον;
Τα κυριότερα θέματα για τα οποία μιλάμε στους στίχους μας είναι οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και το πώς αυτές έχουν φθαρεί μέσα στον χρόνο αλλά από εκεί και πέρα όποιο θέμα αισθανθούμε ότι μας εκφράζει το αποτυπώνουμε σε στίχους και το κάνουμε κομμάτι .

Σας ενδιαφέρει η επικοινωνία με το κοινό, σε όλα τα επίπεδα, ή παίζετε καθαρά για τον εαυτό σας;
Πάνω από όλα παίζουμε για εμάς , γιατί μας αρέσει να γράφουμε μουσική μέσα από την οποία εκφραζόμαστε , αλλά σε καμία περίπτωση δεν παίζουμε καθαρά για τον εαυτό μας . Θέλουμε να αρέσει η μουσική μας στον κόσμο και αυτό αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο για να συνεχίσουμε να γράφουμε μουσική .
Lunar Mgc
Νιώθετε κομμάτι κάποιας συγκεκριμένης "σκηνής"; Στην οποία θέλετε να συμμετέχετε & να συμβάλετε ή σας αφήνει αδιάφορους κάτι τέτοιο;
Απλά γράφουμε μουσική με βάση τις επιρροές μας και τις γνώσεις μας. Από εκεί και πέρα δεν μας ενδιαφέρει το αν ανήκουμε σε κάποια συγκεκριμένη σκηνή.

Πώς φαντάζεστε το συγκρότημα σε δέκα χρόνια;
Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως θα είναι το συγκρότημα σε 10 χρόνια, απλά συνεχίζουμε να παίζουμε και να γράφουμε μουσική. Αυτό ελπίζουμε να συνεχιστεί για όσο περισσότερο γίνεται γιατί η αγάπη μας για την μουσική είναι πολύ μεγάλη .

Ποιον γνωστό καλλιτέχνη θα θέλατε για “guest” στον δίσκο σας και γιατί;
Με τον Υπο , γιατί ο Pele είναι ρουφιάνος.

Ποια είναι τα πλάνα σας για το προσεχές μέλλον;
Μόλις πριν λίγες μέρες δημοσιεύσαμε τον 3ο δίσκο μας . Ετοιμαζόμαστε για το λαιβ με τους Arrakis που θα γίνει το Μάιο στο Υπόγειο και αμέσως μετά ο πρωταρχικός μας στόχος θα είναι η σύνθεση και η ηχογράφηση του επόμενου δίσκου μας .

Καλή επιτυχία σε ότι κι αν κάνετε ο επίλογος δικός σας. 
Ευχαριστούμε και πάλι που μας καλέσατε και να ευχηθούμε με την σειρά μας ότι καλύτερο στο DownTuned. Μόνο αγάπη και μουσική σε όλο τον κόσμο .

No comments:

Post a Comment