[Interview] Stoned Spirit [GR]

 Stoned Spirit
Περιμένοντας το πρώτο τους άλμπουμ να βγει στην κυκλοφορία από μέρα σε μέρα είπαμε να μιλήσουμε με τους 'Stoned Spirit' με σκοπό να τους γνωρίσουμε και να τους γνωρίσετε καλύτερα. Σας παρουσιάζουμε τη μίνι συνέντευξη που έδωσαν στο Downtuned.
  

-Καλώς ήρθατε στο Downtuned Radio. Θα θέλατε να συστηθείτε στον κόσμο; Ποίοι είστε; Τι παίζετε και γιατί;
Καλησπέρα, είμαστε οι Stoned Spirit και παίζουμε Stoner Metal. Είμαστε 4 φίλοι από την Άρτα, με διάφορες μουσικές επιρροές, από Heavy Rock μέχρι Heavy Metal, κάτι που μας έκανε να διαμορφώσουμε τον ήχο μας σε αυτό που παίζουμε σήμερα.

-Που και πως ξεκίνησαν οι Stoned Spirit την πορεία τους; Γνωριζόσασταν πριν την ίδρυση του συγκροτήματος;
Οι Stoned Spirit προέκυψαν περίπου τον Φλεβάρη του '10, όταν ο Μάριος (κιθάρα) πέρασε φοιτητής στην Άρτα και μαζί με τον ξάδερφο του τον Αντώνη (φωνή) αποφάσισαν να φτιάξουν μια μπάντα. Στη συνέχεια γνώρισαν τον Γιώργο (ντραμς), ο οποίος πρότεινε τον Τίτο στο μπάσο. Έτσι αφού έγιναν οι πρώτες πρόβες, καταλάβαμε πως ο ήχος που μας εκφράζει είναι το Stoner Metal. Η μπάντα έμεινε με αυτήν την σύνθεση για περίπου δυο χρόνια μέχρι να κάνει ένα μεγάλο break που θα κρατούσε έως τον Απρίλιο του 2015. Κάπου εκεί με τον Χρηστο πλέον στα τύμπανα, που ήταν φίλος του συγκροτήματος από παλιά η μπάντα ξεκίνησε και πάλι με το της νέο line up το οποιο κρατα μέχρι και σήμερα.

-Τι είναι αυτό που σας έφερε κοντά και σας ώθησε στη δημιουργία των 'Stoned Spirit'. Το ότι η ελληνική heavy rock σκηνή είναι σε άνοδο τα τελευταία χρόνια έπαιξε κάποιο ρόλο σε αυτό;
Κατα βάση αυτό που μας ώθησε είναι το οτι ήμασταν πολύ καλή παρέα. Πέρα απ'αυτό, το πάθος μας να δημιουργούμε και να παίζουμε μουσική, να συμμετέχουμε σε live, και να ασχολούμαστε ενεργά με τη μουσική σκηνή, ήταν βασικοί λόγοι να ενωθούμε με αυτό το σκοπό. Όταν δημιουργήσαμε αυτό το συγκρότημα, δεν ήταν ακόμα τόσο αισθητή αυτή η τάση της σκηνής με το Stoner, οπότε δεν μας επηρέασε μάλλον καθόλου. Βέβαια το ότι συμβαίνει αυτό σίγουρα είναι θετικό για εμάς και σαν συγκρότημα και σαν ακροατές, βλέποντας πως υπάρχει πλέον περισσότερο ενδιαφέρον για τη μουσική μας, αλλά και περισσότερη μουσική που μας αρέσει.
 Stoned Spirit
-Πόσο εύκολο ήταν να κάνετε τα πρώτα βήματα σαν συγκρότημα και να καταλήξετε στον ήχο που τελικά αποφασίσατε να υιοθετήσετε ως μουσικό στυλ;
Όπως με κάθε νέα μπάντα, έτσι και στη δική μας περίπτωση δεν είχαμε εύκολη αρχή. Λίγες γνωριμίες, περιορισμένο κοινό και λίγες ευκαιρίες για live. Επίσης το ότι ξεκινήσαμε στην Άρτα δεν μας ευνόησε ώστε να ακουστεί η μουσική μας σε περισσότερα αυτιά. Όσο για τον ήχο μας, ηταν κάτι που όπως είπαμε και πριν ήρθε από μόνο του και δε χρειάστηκε πολλή σκέψη.

-Τα μέλη του συγκροτήματος συμμετείχαν και σε άλλα συγκροτήματα στο παρελθόν; Σήμερα που άλλου συμμετέχουν;
Όλοι μας είχαμε παλίοτερα συμμετοχές σε διάφορα τοπικά συγκροτήματα. Πλέον ασχολούμαστε όλοι αποκλειστικά με τους Stoned Spirit, ενώ κάποια μέλη μας έχουν ασχοληθεί και με άλλα σχήματα κατα καιρούς.

-Το να συμμετέχετε σαν μέλη και σε άλλα συγκροτήματα είναι προσωπική ανάγκη ή απλά προέκυψε λόγω παρέας, φίλων και γενικότερα του κύκλου σας;
 Ήταν κάτι που θα συνέβαινε έτσι κι αλλιώς, καθώς ο καθένας μας εξερευνούσε και άλλα μουσικά ενδιαφέροντα που είχε, αλλά και συναναστρεφόταν με διαφορετικά άτομα στον κύκλο μας. Οπότε θα μπορούσες να πεις ότι ήταν και τα δυο.

-Ξέρουμε ότι υπάρχει έτοιμο το υλικό για το πρώτο σας άλμπουμ. Πότε θα κυκλοφορήσει και τι πλάνα έχετε για την προώθησή του από άποψης ζωναντών εμφανίσεων;
Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα κομμάτι από τον επερχόμενο δίσκο μας, το Titos. Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει μέσα στον Απρίλιο. Για την προώθησή του έχουμε σκοπό να κάνουμε όσα περισσότερα live μπορούμε, και ήδη σχεδιάζουμε να κάνουμε μια περιοδεία στην Ελλάδα κάποια στιγμή μέχρι το Σεπτέμβριο.

-Ποιες ήταν οι μεγαλύτερες δυσκολίες που συναντήσατε στην παραγωγή της πρώτης σας κυκλοφορίας; Θα επηρεάσουν αυτές τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθείτε για μια άλλη μελλοντική κυκλοφορία;
Λόγω έλλειψης εμπειρίας σε studio, δεν ήμασταν τέλεια προετοιμασμένοι να ηχογραφήσουμε ένα δίσκο, οπότε υπήρχε μια δυσκολία όσον αφορά στο πώς λειτουργούμε σε ένα studio. Αυτό το πρόβλημα βέβαια λύθηκε κατα τη διάρκεια των ηχογραφήσεών μας, εν μέρει από εμάς αλλά και από τη σημαντική βοήθεια που μας προσέφερε ο παραγωγός μας, Chris Α. από το Oak Street Studio. Σίγουρα αυτό θα επηρεάσει την επόμενή μας κυκλοφορία, όντας πιο έμπειροι και με περισσότερη άνεση.

-Τα τελευταία χρόνια παρόλο που η κατάσταση στη χώρα χειροτερεύει έχουμε δει την εγχώρια underground σκηνή να ανθεί, τον κόσμο να ανταποκρίνεται πολύ θετικά, και νέα αξιόλογα συγκροτήματα να έμφανίζονται με αξιώσεις στο χώρο. Τελικά μήπως αυτό είναι μια υποσυνείδητη αντίδραση για να ξεφύγουμε από τη καθημερινή και αυξανόμενη μιζέρια; Τι άλλο δίνει ώθηση στο χώρο κατά τη γνώμη σας;
Σίγουρα αυτός είναι ένας λόγος να αναπτύσσεται η μουσική σκηνή αυτής της χώρας. Η μουσική είναι πάντα μια έξοδος από οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση, και δίνει μηνύματα ελπίδας στον κόσμο. Μια ακόμα πηγή ώθησης του χώρου, είναι ότι αρκετές ελληνικές μπάντες πλέον γνωρίζουν τεράστια επιτυχία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το ενδιαφέρον του κοινού γι'αυτή τη μουσική. Έτσι δημιουργούνται πιο πολλοί ακροατές αλλά και μπάντες, διευρύνοντας έτσι τη σκηνή.

-Πως βλέπετε την επικοινωνία με το κοινό κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας; Η θετική ανάδραση του κοινού καταλήγει να είναι κίνητρο για εσάς ώστε να παίξετε με περισσότερο πάθος;
Θεωρούμε την επικοινωνία με το κοινό ένα απο τα σημαντικότερα στοιχεία μιας συναυλίας. Ασφαλώς όταν το κοινό μας δείχνει οτι γουστάρει, αυτό μας παρακινεί να δώσουμε περισσότερα πράγματα, γιατί το να αγγίξουμε το κοινό είναι πολύ σημαντικό για εμάς.

-Πως φαντάζεστε τους Stoned Spirit το 2026;
Εννοείται πως έχουμε μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον από αυτή τη μπάντα, και γι'αυτό επενδύουμε όσο μπορούμε σε αυτή. Πέρα από αυτό, ελπίζουμε πως είτε σε 10 είτε σε 20 χρόνια, θα έχουμε μια άξια δισκογραφία, εμπειρία και καταξίωση στο χώρο, και πάνω απ'όλα θα απολαμβάνουμε τη μουσική που παίζουμε όσο την απολαμβάνουμε τώρα.

-Αποτελεί προτεραιότητα για εσάς να μπορέσετε να βγείτε εκτός συνόρων ή είναι κάτι που θα επιδιώκατε στο απώτερο μέλλον; Και ποια είναι τα σχέδιά σας για το άμεσο μέλλον; 
Σίγουρα είναι κάτι που μας ενδιαφέρει και το έχουμε σκεφτεί αλλα μάλλον όχι για τώρα. Για αρχή θα θέλαμε να παίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε στην Ελλάδα και να μας ακούσει ο κόσμος εδώ και αργότερα ίσως να προσπαθήσουμε να βγούμε και στο εξωτερικό.

-Ποιά είναι η επόμενή σας ζωντανή εμφάνιση;
 
Δεν έχουμε κάποιο live προγραμματισμένο αυτόν τον καιρό. Είμαστε σε επαφή για μερικά, αλλα κανένα από αυτά δεν έχει κλείσει οποτε δεν μπορούμε να πούμε κάτι στα σίγουρα.

-Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή συνέχεια σε ό,τι κι αν κάνετε. Ο επίλογος δικός σας.
Ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία.Να είστε καλά, να ακούτε καλές μουσικές και να στηρίζετε την ελληνική σκηνή, έχει πολλά ακόμα να δώσει. Ελπίζουμε να τα πούμε κάπου εκεί έξω σε κάποιο Stage!

facebook    |   youtube




No comments:

Post a Comment