[Fuzztastic Sessions] Psychedelic Trips To Death [GR]

Τα “Fuzztastic Sessions” είναι μία έκτακτη στήλη την οποία δημιουργήσαμε με αφορμή το φετινό FuzztasticPlanet Festival που θα πραγματοποιηθεί στην λίμνη Κοκκινογείων Δράμας στις 1 & 2 Αυγούστου. Αποτελεί μία θυγατρική στήλη των συνεντεύξεων του Downtuned και σκοπό έχει να προωθήσει τη μουσική που θα ακούσουμε σε ένα σπουδαίο μουσικό καλοκαιρινό φεστιβάλ. Αποτελείται από συνεντεύξεις με τη διοργάνωση και φυσικά τις μπάντες που θα ακούσουμε σε λίγες μέρες, στη Δράμα...
Λίγες μέρες έμειναν και σε αυτό το session καλεσμένοι μας είναι οι Psychedelic Trips To Death. Ένα τρίο από την Θεσσαλονίκη που ταξιδεύει μέσα από σκοτεινές ψυχεδέλειες για να συναντήσει το garage και να φτιάξει τον δικό του ήχο. Θα εμφανιστούν την πρώτη μέρα του φεστιβάλ.

Καλώς ήλθατε στο DTΠείτε μας λίγα λόγια για το συγκρότημα σας, πότε & που ξεκινήσατε ? Πώς βρεθήκατε μεταξύ σας?
Η αρχική σύνθεση του συγκροτήματος ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη το 2010. Γνωριζόμασταν και κάναμε παρέα από τα σχολικά χρόνια. Έπειτα από διάφορες αλλαγές στο βασικό lineup εδώ και 6 μήνες οι Psychedelic Trips To Death είναι οι: Lostinthe (μπάσο-φωνή), Jimmy (κιθάρα) και Macubert (πλήκτρα-φωνητικά).



Ποιες θα λέγατε ότι είναι οι βασικές σας επιρροές?

Ακούμε πολλά και διαφορετικά πράγματα. Επηρεαζόμαστε από μπάντες όπως οι The Jesus & Mary Chain, Spacemen 3, BJM και Suicide.



Για τι θέματα μιλάτε στους στίχους σας? Τι σας κεντρίζει πιο πολύ το ενδιαφέρον?

Οι στίχοι γράφονται από τον Lostinthe και έχουν σχεδόν πάντα αλληγορική σημασία που αφορούν σκέψεις και βιώματα.


Σας ενδιαφέρει η επικοινωνία με το κοινό, σε όλα τα επίπεδα, ή παίζετε καθαρά για τον εαυτό σας?

Αν παίζαμε μόνο για εμάς δεν θα κάναμε ζωντανές εμφανίσεις, ούτε κυκλοφορίες.


Σε λίγες μέρες θα εμφανιστείτε στο FuzztasticFest στην Δράμα. Ποιες είναι οι προσδοκίες σας και τι να περιμένει το κοινό από εσάς ?

Στο fest ανυπομονούμε να παίξουμε κομμάτια από τις προηγούμενες δουλειές μας και πολλά νέα αντιπροσωπευτικά του τωρινού ήχου.


Ποια πιστεύετε ότι είναι τα ιδανικά χαρακτηριστικά για ένα επιτυχημένο καλοκαιρινό μουσικό φεστιβάλ?
Καλή διοργάνωση και ωραίες μουσικές.


Πιστεύετε ότι σας ταιριάζει περισσότερο ένα μεγάλο festival με πολλά ονόματα ή ένα μικρότερου βεληνεκούς με λιγότερα ονόματα και γιατί ?

Μας αρέσει πολύ να παίζουμε σε festival, μικρά ή μεγάλα. Οι γνωριμίες με άλλες μπάντες και το vibe του κόσμου σε τέτοιες φάσεις είναι μοναδική εμπειρία.



Πιστεύετε ότι το DIY είναι «στάση ζωής» ή αναγκαίο κακό για ένα συγκρότημα?
Σαν μπάντα ήμασταν πάντα υποστηρικτές του DIY καθώς οι 2 μας κυκλοφορίες έγιναν κατά βάσει από εμάς. Ειδικότερα η δεύτερη κυκλοφορία μας ‘LOVE&DEATH’  έγινε σε συνεργασία με τους φίλους μας από την Logarithm Cassette Label, εταιρία βασισμένη κι αυτή στη DIY φιλοσοφία.



Νιώθετε κομμάτι κάποιας συγκεκριμένης "σκηνής" ? Στην οποία θέλετε να συμμετέχετε & να συμβάλετε ή σας αφήνει αδιάφορους κάτι τέτοιο?

Νιώθουμε τυχεροί που υπάρχουν άτομα που ενδιαφέρονται αληθινά για την μουσική, είτε αυτά είναι από μπάντες είτε είναι ακροατές, και με αυτούς νιώθουμε κοντά.


Πώς φαντάζεστε το συγκρότημα σε δέκα χρόνια?
Σε 10 χρόνια θα κάνουμε reunion.



Ποιον γνωστό καλλιτέχνη θα θέλατε για “guest” στον δίσκο σας & γιατί?
Τον Vanilla Ice επειδή είναι παιδικός ήρωας.


Ποια είναι τα πλάνα σας για το προσεχές μέλλον?
Η ηχογράφηση και η κυκλοφορία ενός δίσκου και η προώθηση αυτού με πολλά live.


Καλή επιτυχία σε ότι & αν κάνετε ο επίλογος δικός σας.
Love & Death. pttd



Fuzztastic Planet Festival infos & pre-sales
by Kavaldi & Gaia 

No comments:

Post a Comment