[Review] Birthday Kicks / Screaming DEAD Balloons - split 7''

Birthday Kicks / Screaming DEAD Balloons - split 7"
Μια πάρα πολύ ευχάριστη και αυθεντική προσπάθεια θα ηχήσει στα αυτιά μας από τις 14 Νοέμβρη. Οι Λαρισαίοι Birthday Kicks & Screaming DEAD Balloons πρόκειται να κάνουν μία από κοινού κυκλοφορία δια χειρός της νεοσύστατης Vault Relics.
Τη Vault Relics τη γνωρίσαμε με το split των Sadhus (The Smoking Community) & Agnes Vein λίγους μήνες νωρίτερα. Προωθεί το ελληνικό underground και για φέτος το φθινόπωρο μας ετοίμασε μια garage/alternative κυκλοφορία...
Στην μεριά των Birthday Kicks θα ακούσουμε μία διασκευή των Ramones στο “She talks to rainbows” στην πιο βρώμικη και fuzz εκδοχή του, στο ιδιαίτερο στυλ της μπάντας, που συνδυάζει τα μεγαλουργήματα διάφορων μουσικών στυλ της δεκαετίας του ‘90. Το κομμάτι δεν μπορεί να μην θυμίσει τον δικαιολογημένο χαμό που είχαν προκαλέσει όταν κυκλοφόρησαν πέρσι το ντεμπούτο άλμπουμ τους. Είναι μία διασκευή που σου κολλάει και θες να την ακούς ξανά και ξανά. Με σταθερό garage ρυθμό, ψιλές μελωδικές κιθάρες και grunge μπάσα, το κομμάτι σε κάνει να θες να το ακούσεις σύντομα ζωντανά και να χορέψεις.

Στη δεύτερη μεριά βρίσκεται το κομμάτι των Screaming DEAD Balloons, το οποίο μας πάει ένα βήμα παραπέρα, σε καθαρά ψυχεδελικά μονοπάτια, αλλά ταυτόχρονα στη φυσιολογική garage συνέχεια του προηγούμενου κομματιού. Πρόκειται για το “Last minute hero” το οποίο είναι πιο εσωστρεφές και με περισσότερη kraut χροιά, ανακατεμένο με τις χαοτικές στιγμές των Bauhaus και των Sisters of Mercy. Σε γενικές γραμμές όμως, κινείται στο ίδιο εναλλακτικό ύφος με τις μελωδικές κιθάρες να βγαίνουν μπροστά. Οι punk διαθέσεις ωστόσο δεν κρύβονται ούτε σ’ αυτό το κομμάτι, μιας και το παίξιμο είναι αρκετά άνετο και τα φωνητικά χύμα.

Το split είναι σύντομο σε διάρκεια, αλλά δεν απογοητεύει, ίσα ίσα μας πριζώνει και μας βάζει στο mood για garage ακροάσεις. Εμπειρία και αυθεντικότητα είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τις μπάντες και δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι λιγότερο. Θα κυκλοφορήσει σε επτάιντσο δισκάκι και ήδη διατίθεται για προ-παραγγελία στο site της Vault Relics. Και για όποιον δεν πείθεται από τις περιγραφές των ήχων, μπορεί να απολαύσει το πολύχρωμο εξώφυλλο του...

by Gaia

No comments:

Post a Comment